مشهد- ایرنا- جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه سطح‌بندی بیماران و نظام ارجاع در شرایط چهارمین دوره اوجگیری شیوع ویروس کرونا که ظرف چند روز اخیر آغاز شده، در محدوده جغرافیایی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی بطور کامل اجرا می‌شود.

دکتر شاپور بدیعی روز دوشنبه در نشست قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در محل مجتمع بیمارستانی امام رضا(ع) مشهد افزود: اجرای برنامه سطح‌بندی بیماران و نظام ارجاع ضمن گسترش خدمات بهداشتی و درمانی، از ایجاد ازدحام با حضور بیماران در مراکز درمانی و اورژانس جلوگیری می‌کند. 

دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به نقل از وی گزارش داد: ظرف روزهای اخیر این دانشگاه با پیک چهارم شیوع کرونا روبرو شده بطوری که تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در  همه بخشهای بستری و سرپایی به شدت افزایش یافته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با همت و تلاشی که در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه صورت گرفته آمادگی لازم برای پذیرش و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به همه بیماران وجود دارد. 
وی همچنین گفت: برنامه‌ریزی فرایندها در مجتمع بیمارستانی امام رضا(ع) مشهد به شکلی مناسب در حوزه خدمات به بیماران کرونایی و غیر کرونایی صورت گرفته لذا امیدواریم بتوان با پشتیبانیهای ستادی کمبودهای حوزه تجهیزاتی و سایر موارد این مرکز درمانی مرتفع شوند. 

۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در قالب ۱۴ شهرستان زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. جمعیت ساکن در ۱۷ شهرستان دیگر خراسان رضوی از خدمات دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، تربت‌حیدریه، گناباد و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام بهره می‌برند. 

بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت هم‌اینک ۲۵۷ شهرستان از جمله مراکز همه استانها و کلانشهرهای ایران در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا قرار دارند. ۱۲۹ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱ شهرستان در شرایط آبی شیوع ویروس همه‌گیر هستند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.

هم‌اینک نمودار ابتلا و بستری کرونا در ایران با شیب تند صعودی امتداد دارد و همه استانهای کشور با افزایش جدی بیماران بستری و سرپایی مواجهند. این در حالی است که میزان عمل به پروتکلهای بهداشتی در سطح کشور همچنان پایین و نگران کننده بوده بطوری که طبق آخرین ارزیابیها این میزان تنها ۵۶ درصد است.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون دو میلیون و ۷۰ هزار و ۱۴۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۶۴ هزار و ۴۹۰ نفر را در کشورمان گرفته است. تاکنون یک میلیون ۷۱۰ هزار و ۹۷۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا هم در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۳۶ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۷۵ نفر را بیمار کرده و جان دو میلیون و ۹۴۱ هزار و ۲۵۵ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۱۰۹ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۸۶۱ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با ۳۱ میلیون ۸۶۹ هزار ۹۶۶ بیمار کووید ۱۹ و ۵۷۵ هزار و ۵۹۵ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای برزیل، هند و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان پاندمی کرونا جایگاه پانزدهم را در میان کشورهای جهان دارد.