به گزارش خبرنگار ایرنا، علی تاجرنیا روز دوشنبه به مناسبت روز دندانپزشکی در یک نشست خبری که در مجل جامعه دندانپزشکی ایران برگزار شد، افزود: کرونا آسیب های زیادی به جامعه دندانپزشکی و سلامت بهداشت دهان و دندان مردم وارد کرد و ۲۰ نفر از دندانپزشکان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
وی اظهار داشت: مردم ترس زیادی برای دریافت خدمات دندانپزشکی در دوران کرونا دارند؛ در حالی که کنترل عفونت در کلینیک ها و مطب های دانپذپزشکی به خوبی رعایت می شود. مردم از این موضوع اطلاعی ندارند، به همین خاطر رسیدگی به وضعیت بهداشت دهان و دندان آنها به تاخیر افتاده است.
هر مطب پایگاه ارتقای سلامت دهان
تاجرنیا با بیان اینکه باید استاندارد سلامت دهان افزایش یابد، ادامه داد: برای افزایش سطح سلامت بهداشت دهان و دندان مردم طرحی با عنوان "برنامه هر مطب، پایگاه ارتقای سلامت دهان" از سوی جامعه داندنپزشکان ایران طراحی شده و قرار است با مساعدت وزارت بهداشت بزودی در سراسر کشور اجرایی شود. در این طرح تمامی مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی به پایگاه سلامت تبدیل شده و بیماران را با خدمات دندانپزشکی و رسیدگی به دندان های آنها برای جلوگیری از هزینه های سرسام آور خرابی دندان ها، آشنا می کنند.
وی تصریح کرد: اکنون ۹۰ درصد خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی انجام می شود و با توجه به اینکه مواد اولیه و تجهیزات این خدمات علاوه بر تولید داخل، وارد می شود، در یک سال گذشته به دلیل تعلق نگرفتن ارز دولتی، چالش های زیادی برای جامعه دندانپزشکان ایجاد شد و سعی کردیم خدمات را با حداقل افزایش ها ارایه دهیم.
تاجرنیا، دندانپزشکی را از رشته های پرخطر مواجهه با کرونا بیان کرد و گفت: به دلیل اینکه دندانپزشکان پروتکل های بهداشتی را کاملا رعایت کرده و عفونت را کنترل می کنند، کمتر از سایر گروههای پزشکی در برابر این بیماری آسیب دیدند.
وی درباره شصت و یکمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران که قرار است ۲۷ تا ۳۰ مهر امسال برگزار شود، اظهار داشت: بالا بردن توان علمی و مهارتی دندانپزشکان از مهمترین هدف های برگزاری این کنگره است و در واقع بزرگترین تجمع علمی جامعه پزشکی کشور سالانه تشکیل می شود.
تاجرنیا تاکید کرد: در حال حاضر دندانپزشکی در حوزه علوم پزشکی در حوزه تولید مقالات علمی مقام ۱۶ را در دنیا دارد و سعی می کنیم جدیدترین شیوه های درمانی و ارایه خدمات را در این کنگره ارایه دهیم.
همایون فراست رییس کنگره شصت و یکمین جامعه دندانپزشکی ایران نیز در این نشست گفت: این کنگره قدیمی ترین و بزرگ ترین تجمع گروه پزشکی است و امید است با انجام واکسیناسیون گروه پزشکی، این کنگره با حضور دندانپزشکان خارجی و داخلی به صورت حضوری در سالن اجلاس سران برگزار شود.
وی تصریح کرد: تازه های علمی ایران و دنیا در حوزه دندانپزشکی در این کنگره ارایه می شود و برای کمک به بهود سلامت دهان و دندان مردم نیز نمایشگاهی در حاشیه کنگره برای معرفی محصولات و ارایه خدمات بهتر دندانپزشکی برگزار خواهد شد.
فراست افزود: با توجه به مشاهدات در مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی، وضعیت بهداشت دندان مردم به دلیل کرونا و بار مراجعات مطلوب نیست و اطلاع رسانی در مورد بهداشت دندان و دهان به عنوان مهمترین اصول برای سلامت بدن در جامعه کم است. آموزش در این زمینه باید از دوران کودکی و نوجوانان در مدارس، دانشگاهها و رسانه ها گسترش یابد و نهادینه شود.
وی عنوان کرد: افراد از آموزش درباره بهداشت دهان و دندان بی بهره هستند، به همین دلیل بسیاری از مردم با مشکلات دندان مواجه می شوند.