تهران- ایرنا- دبیرکل انجمن مدیریت کسب و کار ایران اعلام کرد: با نامگذاری سال ۱۴۰۰ حول محور تولید، پشتیبانی و مانع زدایی بیشتر بنگاه‌های بخش خصوصی از حمایت دولت صرف نظر می‌کنند اما انتظار دارند مانع زدایی‌ها به صورت جدی دنبال و مرتفع شود.

محمدرضا انبیائی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید براینکه باید فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار در ایران باید تسهیل و تسریع شود افزود: یکی از مهم‌ترین و موثرترین راهکارهای بهبود محیط کسب و کار، تسهیل و تسریع فرآیندهای صدور مجوزهای کسب و کار است. در ایران نیز نظام پیچیده صدور مجوزها، هزینه‌های کسب و کارها ناشی از بار مقرراتی را افزایش داده است.

وی ادامه داد: همچنین قوانین دست و پاگیر و مزاحم در حوزه کسب و کار و ثبت مجوزها در مجلس باید مورد بازنگری قرار بگیرد و قوانین جدید باید با فوریت به تصویب برسد.

انبیائی افزود: آغاز کسب و کارها در ایران همواره با دست اندازهای مختلفی روبه‌رو بوده که مهم‌ترین آن مربوط به زمانبر بودن دریافت مجوزهاست.

این مدرس دانشگاه و مشاور توسعه کسب و کار، با بیان اینکه مبارزه با فساد اقتصادی در تمامی دستگاه‌های کشور باید جدی گرفته شود، افزود: باید با رانت، فساد اقتصادی و ویژه خواری مبارزه شود تا تولیدکنندگان، صاحبان شرکت ها، صنایع، تجار و بازرگانان به فضای کسب و کار داخل کشور دلگرم می شوند و این دلگرمی موجب جهش تولید خواهد شد.

به گفته این دبیر کل، معتقدم بسیاری از مدیران کسب و کارهای کشور حتی از بیان مشکلاتشان ناامید شده اند اما تلاش جدی همه دست اندرکاران برای بازگشت انگیزه به کارآفرینان باید در دستور کار قرار گیرد.

همکار بانک جهانی در فضای کسب و کار ایران خاطر نشان کرد: در گزارش ۲۰۲۰ شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی که منتشر شد، ایران با کسب امتیاز ٥٨.٥، با یک رتبه صعود به رتبه ۱۲۷ دست یافته، رتبه ایران در سال ۲۰۱۹، ۱۲۸ و امتیاز ثبت شده در این شاخص نیز ۵۶.۹۸ بود.  

وی با اشاره به فضای کسب و کار ایران، تصریح کرد: شاخص سهولت کسب و کار، یکی از شاخص های بین المللی است که بر اساس آن، بانک جهانی، سالانه ۱۹۰ کشور جهان را با ۱۰ نماگرِ "شروع کسب و کار"، "اخذ مجوز ساخت و ساز"، "ثبت مالکیت"، "اخذ مالیات"، "تجارت فرامرزی"، "دسترسی به اخذ اعتبار"، "ورشکستگی و پرداخت دیون"، "حمایت از سهامداران خرد" و "اجرای قرارداد ها" مورد ارزیابی قرار داده و طبق امتیازات مکتسبه، کشورها را رتبه بندی می کند.