تهران - ایرنا - نماینده دائم کوبا در یونسکو با توصیف تحریم‌های غیر قانونی آمریکا به عنوان «نسل‌کشی»، بررسی تاثیر منفی این اقدامات غیر قانونی بر حوزه آموزش در این کشور آمریکای لاتین و اجرای اصول منشور سازمان ملل متحد را از این نهاد خواستار شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای تله‌سور، «یائیما اِسکیبِل» نماینده دائمی کوبا در صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونسکو) با اشاره به تاثیر منفی تحریم‌های آمریکا بر توسعه علم و فناوری، همکاری‌های علمی و تبادل فرهنگی بین مردم و دسترسی به فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات، اجرای منشور سازمان ملل متحد را از این نهاد خواستار شد.

اِسکیبِل تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا علیه کوبا را غیر قانونی و نمونه روشن نسل‌کشی دانست.

این مقام کوبایی همچنین برتاثیر تحریمها بر آموزش از راه دور، راهکار مورد استفاده بیشتر کشورها به منظور پیشبرد فعالیت‌ها و اهداف آموزشی در دوران همه‌گیری کرونا تاکید کرد.  

وی همچنین پیرامون نقش این نهاد بین‌المللی در برابر واقعیت‌ها از وجود چنین نابرابری‌هایی گفت: یونسکو مسئولیتی اساسی در برانگیختن تامل جهانی پیرامون ابعاد اخلاقی این بحران بی‌سابقه بر عهده دارد. بنابراین مطالبه فعلی ما، اقدام سیاسی هماهنگ، قاطع و خلاقانه مبتنی بر اصول منشور سازمان ملل متحد است.

نماینده کوبا همچنین هشدار داد که بحران همه‌گیری و پیامدهای آن، تحقق اهداف سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ را تهدید کرده و نابرابری‌ها و تبعیض را تشدید خواهد کرد.

تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه هاوانا در حالی به عنوان معضلی مضاعف دامنگیر بخش آموزش این جزیره شده است که سازمان یونسکو اخیرا اعلام کرد آمریکای لاتین و کارائیب از جمله مناطقی است که در یکسال اخیر و در به دنبال شیوع ویروس کرونا،  شاهد بیشترین افت تحصیلی بوده است.  

تحریم های ظالمانه علیه کوبا شامل تحریم تجاری، اقتصادی و مالی است که آمریکا آن را به کوبا تحمیل کرده‌است. نخستین تحریم توسط آمریکا در مورد فروش اسلحه به کوبا در سال ۱۹۵۸، در زمان رژیم باتیستا تحمیل شد.

با روی کار آمدن ترامپ فشارها علیه کوبا افزایش یافت و فهرست افراد، نهادها و سازمان‌های کوبایی به تدریج طولانی تر شد. جو بایدن رئیس‌جمهوری دموکرات آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ وعده لغو سیاستهای ترامپ در قبال کوبا را داد و گفت که این تحریم‌ها نه تنها به مردم کوبا لطمه می‌زند، بلکه برای پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر نیز فایده‌ای ندارد.