قم- ایرنا- رئیس مرکز بهداشت قم گفت: شهروندان با ثبت اطلاعات در سامانه خودارزیابی افراد مشکوک به کرونا وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir در مهار شیوع ویروس کرونا در استان کمک کنند.

سیامک محبی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این سامانه اسفندماه سال ۹۸ با هدف سرعت بخشیدن به غربالگری و ره‌گیری افراد مبتلا به ویروس کرونا راه‌اندازی شد.

وی اضافه کرد: افرادی که خودشان و یا اطرافیانشان علائمی از ابتلا به ویروس کرونا داشته باشند، می‌توانند با مراجعه به این سامانه اطلاعات خود را ثبت کنند و از راهنمایی مراقبان سلامت بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: پس از پاسخگویی به سئوالات سامانه توسط افراد، اطلاعات آن‌ها در سامانه سیب وزارت بهداشت بارگذاری می‌شود و مراقبان سلامت روزانه این موارد را رصد و ره‌گیری می‌کنند.

محبی با بیان این‌که این روند در پیک نخست بیماری کمک بسیاری در ره‌گیری به‌موقع افراد مشکوک به ویروس کرونا نمود، گفت: ثبت اطلاعات در این سامانه باید ادامه یابد تا بتوانیم افراد مشکوک را راهنمایی و ره‌گیری نماییم.

به گفته وی، تعداد دفعات ثبت اطلاعات افراد در این سامانه نامحدود است و هر فرد روزانه یک‌بار می‌تواند با ورود به این سامانه، خودارزیابی انجام دهد که پس از ثبت اطلاعات، در صورت مشکوک بودن به ویروس کرونا مراقبان سلامت با فرد تماس می‌گیرند و اطلاعات تکمیلی را دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: مراقبان سلامت با توجه به شرح‌حال فرد، توصیه‌های لازم از جمله لزوم مراجعه فرد به نزدیک‌ترین پایگاه بهداشت برای نمونه‌گیری و یا استراحت در منزل و قرنطینه خانگی را ارائه می‌دهند.

رئیس مرکز بهداشت قم از شهروندان درخواست کرد: با ثبت اطلاعات در این سامانه، نسبت به شناسایی و ره‌گیری مبتلایان به ویروس کرونا کمک کنند تا هر چه سریع‌تر پیک چهارم شیوع ویروس کرونا مهار شود.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد ‌و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه هم‌زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی و از ۱۸ فروردین‌ماه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.        

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.