تهران – ایرنا – تحقیقات جدید نشان می دهد که افراد ثروتمند جهان به دلیل سبک زندگی نسبت به دیگران میزان آلایندگی بالایی را تولید می کنند که آنها را در بطن مشکلات  تغییرات آب وهوایی جهان قرار می دهد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شبکه خبری بی.بی.سی انگلیسی با انتشار این مطلب  افزود: قشر ثروتمند جهان که به آنان به اصطلاح «آلودگران نخبه» گفته می شوند، از ۳۷ درصد آلایندگی دی اکسید کربن که از سال ۱۹۹۰تا ۲۰۱۵ بوجود آمده، در تولید پنج درصد این آلودگی سهیم بوده اند.

این گزارش می افزاید: اکنون مقامات مسئول خواهان تغییر اساسی در وضع و روش زندگی افراد ثروتمند جهان برای پرهیز از آلایندگی بیشتر شده اند.

این تحقیق که مبتنی بر گزارش «کمیسیون پایایی کمبریج» (Cambridge Sustainability Commission) در انگلیس به عمل آمده که متشکل از ده ها پژوهنده است اعلام می کند که بهترین راه برای کاستن از آلایندگی، بهبود در وضعیت فن آوری  و کاستن از مصرف گرایی تجملی است.

«پیتر نیوول» (Prof Peter Newell,) استاد دانشگاه «ساسکس» (Sussex University) به بی.بی.سی گفت: کاملا واضح است که  به اقدامات مبرمی نیاز است چراکه آلایندگی  درجهان رو به فزونی است، ما باید مصرف های تجملی را قطع کنیم و بهترین مکان برای شروع از میان « آلودگران نخبه » است که بیش از دیگر افراد جهان در تولید آلایندگی سهم دارند.

این استاد دانشگاه ساسکس انگلیس درادامه به این شبکه خبری گفت: اینها افرادی هستند که بیشتر از سایر مردم با (هواپیماهای شخصی) به سفرهایی هوایی می روند، از ماشین ها  بزرگ (لوکس) که مصرف بالایی دراند استفاده می کنند و درخانه هایی بزرگی که گرمایش و سرمایش آنها خود موجب آلایندگی است، به سر می برند؛ بنابراین برای مقابله با تغییرات آب و هوایی هرفردی نیاز است تا بخشی از این تلاش باشد، بنابراین ثروتمندان جهان باید الگویی برای دیگران بوده و روش زندگی خود را با کم تر مصرف کردند تغییر دهند.

ساختارهای سیاسی مانع از این کار است

نیوول درادامه گفت: اما ساختارهای سیاسی حاکم بر جامعه به گونه ای است که افراد متمول و ثرومند با اعمال نفوذ مانع از چنین تغییراتی می شوند.

شبکه خبری بی.بی.سی افزود: اهداف توافق پاریس برای مقابله با تغییرات آب  وهوایی اعلام می دارد که این مهم بدون تغییرات بنیادین در شیوه زندگی و تغییر رفتار بویژه درمیان طبقه ثروتمند جامعه میسر نیست.**۱۳۰۲**