بوشهر- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر گفت: سند همکاری ایران و چین نقشه راهی است که درآن افق کوتاه، میان و بلند مدت درعرصه‌های مختلف پیش بینی شده و تحقق مشارکت جامع و راهبردی ۲ کشور را مشخص می‌کند.

محمد تقی ایرانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سند همکاری ایران و چین بستری برای توسعه همه جانبه همکاری‌ها درعرصه‌های تجاری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بین دو تمدن کهن ایران و چین است که در این سند راهبردی به طور قطع احترام متقابل و پی‌گیری منافع مشترک در سطح بین المللی برد- برد اعلام شده‌است.

وی بیان کرد: تقویت رابطه، تعامل و تفاهم ایران با قدرت اول اقتصادی دنیا و کشوری که به اعتقاد برخی از کارشناسان اقتصادی درحال برداشتن خیز بلندی برای تبدیل به اقتصاد اول دنیا و قدرت بلامنازع اقتصادی در سال ۲۰۳۰ یا ۲۰۳۵ به شمار می‌رود، بسیار مهم است.

ایرانی ادامه داد: با نگاه خردمندانه به سند همکاری ایران و چین متوجه تقویت جایگاه استراتژیک جمهوری اسلامی در منطقه و حوزه بین الملل می‌شویم.

به گفته ایرانی، بیشتر مراودات دیپلماسی ایران – چین و سایر کشورهایی که با جمهوری اسلامی منافع مشترک دارند براساس تفاهم و تعامل بوده و امروز به سمت اتحاد در حال حرکت است.  

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر گفت: کسانی که در این ارتباط مخالف هستند بدانند این مرحله اتحاد با کشوری است که با ایران منافع مشترک دارد و براساس همین مصالح مشترک باید عمل کرد.

وی تاکید کرد: اعتماد کردن به مسئولان نظام و کسانی که به هر حال به عنوان متولیان سیاست خارجی و اقتصادی این راهبرد را تعیین می‌کنند برای ما می‌تواند تعیین کننده باشد.

ایرانی گفت: ملت ایران به نظام مقدس جمهوری اسلامی اعتقاد و به کارگزاران و مسئولان نظام اعتماد کامل دارد و می‌دانند به طور قطع منافع ملت ایران در اولویت همیشگی دست اندرکاران نظام قرار دارد و همواره این منافع در هر شرایط احصا و حفظ شده و خواهد شد.

به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر، سند همکاری ایران و چین منجر به جایگزینی و شکست هژمونی آمریکا در اقتصاد جهانی شده‌است.

وی تاکید کرد: در سند همکاری ایران و چین به طور قطع منافع دو کشور بدون اینکه کشوری تحقیر و یا منافع آن نادیده گرفته شود، تامین می‌شود.

ایرانی یادآورشد: این سند راهبردی در زمان حاضر تنها یک سند همکاری است و مطابق اصل ۷۷ قانون اساسی همه عهدنامه‌ها، قراردادها و موافقتنامه‌های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

ایرانی با اشاره به مذاکرات در حال انجام وین گفت: با اشاره به سخنان رهبری که می‌فرمایند " بازگشت آمریکا به برجام و رفع همه تحریم‌های دولت ترامپ را می‌پذیریم اما بدون حضور آمریکا"، امروز اقتدار نظام جمهوری اسلامی در بهترین شرایط قرار دارد.

وی یادآور شد: سال ۱۳۲۲ سه قدرت انگلیس، روسیه (شوروی قدیم) و آمریکا برای تقسیم غنایم جنگ جهانی دوم در تهران بدون حضور شاه نشست برگزار کردند این در حالی است که امروز شاهد هستیم نه در خاک خودمان بلکه در سویس نظام جمهوری اسلامی می‌گوید آمریکا نباید باشد و نشست ۱+۵ به ۱+ ۴ تبدیل می‌شود و این به معنی قدرت، عزت و استقلال در سیاست خارجی است.

وی بیان کرد: شاید این دستاوردهای مهم در سایه برخی مسائل، مشکلات اقتصادی و معیشتی فراموش شوند اما یادمان باشد که امروز ملت ایران اقتدار آفرین است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر گفت: امروز آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی به تمام معنا در کشور حاکم است و اراده و رای ملت به عنوان پشتوانه بزرگ نظام به شمار می‌رود.

هفتم فروردین امسال و در جریان سفر وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین به تهران، سند همکاری‌های جامع راهبردی ایران و چین به امضای وزیران خارجه ۲ کشور رسید.

سابقه این سند به سفر رسمی شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به تهران برمی‌گردد که در جریان‌ آن جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیه‌ای، سطح روابط ۲ کشور را به «مشارکت جامع راهبردی» ارتقا دادند.