به گزارش ایرنا از مسکو ریابکوف روز سه شنبه به خبرنگاران درباره امکان توقف عملیات احداث نیروگاه هسته ای بوشهر گفت: به هیچ وجه توقف کار احداث نیروگاه هسته ای بوشهر امکان پذیر نیست و همکاری با ایران در طرح نیروگاه هسته ای بوشهر ادامه دارد.
وی ادامه داد: مشارکت در طرح نیروگاه هسته ای بوشهر ازجمله در امور مربوط به ساخت بلوک های دوم و سوم این نیروگاه ادامه دارد و متوقف نمی شود.
قرارداد احداث واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در آبان ماه ۱۳۹۳ بین شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران و شرکت روسی اتم استروی اکسپورت وابسته به شرکت دولتی روس اتم منعقد شد.
موضوع قرارداد شامل طراحی، احداث و راه اندازی ۲ واحد راکتور هستهای هر کدام به ظرفیت هزار و ۵۷مگاوات الکتریک است.
ریابکوف در ادامه گفت: هیچ دلیلی برای تغییر برنامه کار احداث نیروگاه هسته ای بوشهر وجود ندارد.
معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که برخی اخبار در رسانه ها مبنی بر امکان توقف کار احداث نیروگاه هسته ای بوشهر، شایعه ای بیش نبوده و واقعیت ندارد.
هم اکنون واحد یکم این نیروگاه با توان هزار مگاوات الکتریک در حال بهره برداری و تولید برق بوده که پس از راه اندازی و بهره برداری از واحدهای ۲و ۳ ظرفیت برق هسته ای کشور به سه هزار و ۱۱۴ مگاوات الکتریک افزایش خواهد یافت.
رییس نیروگاه اتمی بوشهر به تازگی با اشاره به اهمیّت و نقش ویژه این نیروگاه در تولید انرژی الکتریکی ایمن و مطمئن، تاکید کرد: نیروگاه هستهای بوشهر به صورت مداوم تحت نظارت و کنترل نهادهای نظارتی داخلی و مجامع بینالمللی از جمله نظام ایمنی هستهای کشور، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و انجمن جهانی بهرهبرداران هستهای قرار دارد.
رضا بنازاده تصریح کرد: نیروگاه اتمی بوشهر با توان تولید هزار مگاوات برق هستهای به عنوان اولین نیروگاه اتمی هزار مگاواتی غرب آسیا در ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۰ به شبکهی سراسری برق کشور متصل شد و اینک با عبور از مرز تولید ۴۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هستهای، علاوه بر تبلور تلفیق علم و صنعت و در کنار تربیت و آموزش نیروهای متخصص در این دانشگاه عظیم صنعتی، نقش ویژهای در تأمین انرژی مورد نیاز کشور خصوصاً در استانهای جنوبی در فصول گرم و سرد سال ایفا میکند.