تهران- ایرنا- بر اساس یک پیمایش تازه در آمریکا؛ با اینکه بیشتر شهروندان این کشور به گونه‌ای مشکلات اقتصادی دوره همه گیری کرونا را تحمل کرده‌اند، اما حدود ۳۸ میلیون نفر یا ۱۵ درصد شهروندان، وضع مالی خود را نسبت به پیش از همه گیری، بدتر ارزیابی می‌کنند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از آسوشیتدپرس؛ بر اساس نظرسنجی مرکز پژوهش‌های همگانی وابسته به این خبرگزاری و موسسه ایمپکت جنوم، به طور کلی ۵۵ درصد آمریکائیان اوضاع مالی خود را نسبت به یک سال قبل، تقریبا ثابت و بدون تغییر ارزیابی کرده‌اند، اما ۳۰ درصد دیگر می‌گویند درآمدشان بهبود یافته است.

مشکل افت سطح مالی خانوارهای آمریکایی، بیشتر در طبقات با درآمد اندک به چشم می‌خورد به گونه‌ای که ۲۹ درصد شهروندانی که زیر خط فقر تعیین شده توسط دولت فدرال ایالات متحده زندگی می‌کنند، اوضاع مالی خود را در یک سال گذشته بدتر ارزیابی کرده‌اند، به گونه‌ای که در سه ماهه گذشته برای پرداخت قبض‌های خدمات شهری و همگانی، با دشواری روبه رو شده‌اند.

همه گیری گسترده ویروس کرونا، اقتصاد ایالات متحده را ویران کرده، به گونه‌ایی که شمار مشاغل کنونی این کشور، هنوز هشت میلیون و ۴۰۰ هزار مورد کمتر از فوریه ۲۰۲۰ پیش از آغاز همه گیری، برآورد می‌شود.

دولت آمریکا تاکنون سه قانون کمک مالی سراسری را در واکنش به این اوضاع اقتصادی تصویب کرده که شامل پرداخت کمک مستقیم نقدی به منظور کاهش درد و رنج شهروندان است. آخرین دور پرداخت‌های دولت به افراد شامل یک هزار و ۴۰۰ دلار در ماه گذشته (مارس)، آغاز شده است.

بر اساس ارزیابی شعبه بانک مرکزی آمریکا در نیویورک، خانوارها به صورت میانگین حدود یک سوم این مبلغ را برای پرداخت بدهی‌ها، حدود ۲۵ درصد آن را برای هزینه‌های جاری استفاده کرده و بقیه را پس‌انداز کرده‌اند.

هر چند نابرابری‌های نژادی گسترده‌ای در این میان به چشم می‌خورد، به گونه‌ای که احتمال ابراز ناتوانی شهروندان لاتین تبار و سیاهپوست ایالات متحده برای پرداخت قبض‌های خدمات شهری به علت کمبود مالی، ۲ برابر سفیدپوستان است.