غلامحسین حکمتیاناصل روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد آبگرمکن با هزینه ای افزون بر ۴۰ میلیارد ریال در مناطق رستایی و عشایری این استان که فاقد گاز طبیعی بودند نصب شد.
وی با اشاره به اینکه نصب آبگرمکن های خورشیدی در مناطق عشایری و روستایی راهکاری مناسب برای جلوگیری از قطع درختان است، تاکید کرد: نصب این آبگرمکن ها تا حدود ۵۰ درصد از قطع درختان در مناطق روستایی استان جلوگیری کرده است.
حکمتیان اصل اظهارکرد: امروزه یکی از چالش هایی که منابع طبیعی را بطور جدی مورد تهدید قرار می دهد بحث سوخت در مناطق روستایی و عشایری واقع شده در جنگلهاست.
وی عنوان کرد: در مناطق کم تر توسعه یافته همچون منطقه زیلایی کمبود سوخت های فسیلی وجود دارد و ساکنان آسیب های جدی به جنگل های منطقه وارد می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مردم به منظور تامین سوخت برای گرمایش، پخت و پز و بهداشت از هیزم استفاده می کنند.
وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد برای حفظ جنگلها و خدمات رسانی به مردم در مناطق سخت گذر و محروم استان آبگرمکنهای خورشیدی نصب کرده است.
حکمتیاناصل اضافه کرد: تاکنون یکهزار و ۴۲۶ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در مناطق روستایی و عشایری کمتر برخودار بدون گاز استان نصب شد.
وی گفت: با نصب این تعداد دستگاه علاوه بر جلوگیری از مهاجرت روستائیان و عشایر به شهرها، میزان تخریب جنگلها در این مناطق ۶۰ درصد کاهش یافت.
جنگل های کهگیلویه و بویراحمد که جزئی از منطقه زاگرس محسوب می شود، ۸۰۰ هزار هکتار جنگل مساحت دارد و بر اساس گزارش ها از وسعت ۶ میلیون هکتاری جنگلهای منطقه زاگرس به دلایل مختلف یک میلیون هکتار آن از بین رفته است.
گونه اصلی درختی جنگل های استان بلوط است ، یعنی بیش از ۸۰ درصد گونه های درختی جنگلهای استان مربوط به درخت بلوط است.
بر اساس مطالعات انجام شده در جنگلهای زاگرس ۲ هزار و ۳۷۲ گونه گیاهی شناسایی شده است و افزون بر ده ها فایده جنگل ها در زندگی بشر این ثروت ارزشمند ملی محل زیست ۶۱ گونه پستاندار، ۲۷ گونه ماهی، ۱۶۷ گونه پرنده و ۳۷ گونه خزنده است که این وظیفه شهروندان را برای صیانت از آن بیشتر کرده است.