عبدالرضا اشرف منصوری روز چهارشنبه دراین زمینه به رسانه ها اعلام کرد: آفت سرخرطومی حنایی خرما از سال ۹۲وارد استان شده و با آلوده کردن بخشی از نخیلات شهرستانهای پارسیان، بستک همچنان برای نخلستانهای سایر نقاط استان هم یک تهدید به شمار می رود.
وی ادامه داد: درسال ۹۹ همزمان با گرده افشانی نخیلات استان برنامه های مدیریت آفت سرخرطومی حنایی خرما بر پایه قرنطینه نقاط آلوده و گسترش نیافتن آفت به شرق و شمال استان بویژه در نقاط آلوده استان برای ردیابی این آفت انجام شد.
وی، از جمله این اقدام ها،قرنطینه(ممنوعیت ورود پاجوش ونهال از مناطق آلوده)،خرید سه هزارو 410 فرمون ردیابی سوسک حنایی،سم فستوکسین، مالاتیون و تله های ردیابی ،دیده بانی و شناسایی درختان آلوده بر اساس ردیابی نقطه به نقطه در سطح ۴۵هزارو ۷۰۰ هکتار ، شناسای و امحای ۱۱۳ نخل آلوده و درمان نخل های کمتر آلوده با سم ،ثبت نقاط جغرافیایی از طریق اپلیکیشن شپا، آموزش روشهای زراعی وپیشگیرانه به کمک مدیریت باغبانی (بهداشت باغها وحذف پا جوش ها و محل های امن تخم گذاری) عنوان کرد.
درحال حاضر از ۱۶۰هزار هکتار زمین کشاورزی استان هرمزگان ، ۳۲هزار هکتار آن نخلستان تشکیل می دهد که هشت درصد آنها نخلیلات به علت ارتفای زیاد، پیر،نامرغوب وکم محصول صرفه اقتصادی برای نگهداری ندارند.
پیارم، مضافتی، خنیزی، شاهانی، خاصویی، کریته و هلیلی از ارقام خرمای مرغوب در هرمزگان بوده که با برداشت خرمای آنها از خرداد با رقم آل مهتری در شهرستان میناب آغاز و تا آبان با برداشت پیارم پایان می یابد.
استان هرمزان با برداشت سالانه ۳۸هزارتن خرما رتبه سوم سطح زیر کشت نخیلات و رتبه چهارم تولید را در کشور دارد.