کابل - ایرنا -اختلاف بر سر پیش نویس طرح صلح افغانستان که ۲۲ فروردین در شورای عالی مصالحه ملی برای مذاکره با طالبان در نشست صلح ترکیه نهایی شده بود، بالا گرفت .

به گزارش ایرنا،قرار است پیش نویس تهیه شده که جمع بندی طرح دولت ،آمریکا و  ۳۰ حزب ،افغانستان است در کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی مورد بحث و بررسی قرار گیرد درصورتی که رهبری این شورا که متشکل از رهبران رده بالای سیاسی کشور است آن را تایید کردند روی میز مذاکره با طالبان گذاشته شود.

از سوی دیگر  سرور دانش، معاون ریاست جمهوری افغانستان گفته بود که این طرح از مردم افغانستان نمایندگی نمی‌کند و طرح یک حزب است.

محمدسرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان طرح پیش نویس احزاب سیاسی را تقسیم قدرت بین دو قوم عنوان کرد و گفت که نوع نظام پارلمانی در لفافه نوعی تمرکز زدایی است که یک حزب را مستحق رئیس جمهوری و دیگری را مستحق نخست وزیر دانسته است.

دانش این طرح را مملو از کاستی و ضعف دانست و از کارشناسان خواست که انتقادات خود را به این پیش نویس ارائه کنند.

معاون رئیس جمهوری افغانستان گفته است که این طرح در اصل ازهیچ‌گونه وحدت و انسجامی برخوردار نیست .

وی افزود:قرار بود کمیته فنی شورای عالی مصالحه ملی طرح واحدی از طرحهای احزاب تهیه کند اما در عمل چنین نشد.

دانش با انتقاد از طرح تهیه شده خاطر نشان کرد در این طرح برخورد توهین آمیزی با طرح رئیس جمهوری شده است.

وی با  اشاره به طرح الف و ب برای تهیه  پیش نویس نهایی خاطرنشان کرد کمیته فنی طرح ب که مربوط به خلیل زاد است محور قرار گرفته است.

معاون رئیس جمهوری افغانستان ضمن مخالفت با نظام پارلمانی خاطرنشان کرد این طرح تنها دیدگاه یک حزب است و نباید بعنوان دیدگاه همه اقوام و احزاب قلمداد شود.

محمدیونس قانونی، رئیس کمیته فنی شورای عالی مصالحه ملی که طرح صلح افغانستان برای مذاکره با طالبان را تهیه کرده گفت که این طرح خواسته‌های تمام اقشار مردم را پوشش می‌دهد.

وی در نشست خبری در کابل اضافه کرد این طرح با حضور نمایندگان تمام احزاب عمده سیاسی و مقام‌های ارشد دولتی تهیه شده است و نمایندگان حزب وحدت اسلامی افغانستان که حزب معاون رئیس جمهور است نیز در آن شرکت داشته است.

رئیس گروه فنی تهیه پیش‌نویس طرح صلح افغانستان تاکید کرد که «صلح نیاز به قربانی دارد» و طرح صلح هم طرح تنها یک حزب نیست.

وی اظهار داشت در پیش نویس تهیه شده هیچ بی احترامی به طرح رئیس جمهور نشده است .

وی اظهار داشت طرح ب برای این در نظر گرفته شده است که اگر طرح الف دولت مورد قبول واقع نشود طرحی برای جایگزینی داشته باشیم .

عطامحمدنور رهبر جناح جدید حزب جمعیت نیز در نشست خبری در کابل در واکنش به موضع گیری دانش گفت که طرح اول طرح دولت است و به ما به همین دلیل آنرا بعنوان گزینه الف انتخاب کرده ایم اما اگر طرح دولت مورد قبول نبود، نباید فرصت صلح را از دست بدهیم و طرح دیگری برای صلح داشته باشیم

عبدالقیوم سجادی عضو مجلس نمایندگان و رئیس دانشگاه خاتم النبین گفت که طرح دولت به معنای این است که نشست استانبول سرنوشت ساز و تعیین کننده نیست زیرا براساس طرح دولت  همه  باید در لویه جرگه یا مجلس بزرگان افغانستان نهایی شود.

"محمد  داودزی"نماینده رئیس جمهوری افغانستان در امور پاکستان گفت که  چرا باید منتظر باشیم که آمریکا و  طالبان نشستی برگزار و برای ما تعیین تکلیف کنند.

سیدحسین عالی بلخی» وزیر سابق امور مهاجرین افغانستان هم در فیسبوک  نوشت واقعیت این است که تاکنون طرح جامع و قابل قبولی ارائه نشده است .

وی با بیان اینکه طرح رئیس جمهوری افغانستان دارای تناقض های زیادی است گفت که احزاب نیز براساس منافع خود طرحهایی ارائه کرده اند.

بلخی خاطرنشان کرد طرح تهیه شده  نه تنها راه دستیابی به صلح با طالبان را هموار نمی کند بلکه باعث تشدید  اختلافات می شود.

باید دید آینده گفت وگوهای صلح ترکیه که  قرار بود در روزهای آینده در استانبول برگزار شود با موضع گیری اخیر طالبان در باره شرکت نکردن در  گفت وگوها تا زمان حضور آمریکایی ها در افغانستان چه سرانجامی خواهد داشت.