به گزارش ایرنا، کوریبکو در این تحلیل که روز چهارشنبه منتشر شد با تشریح حادثه نظنز آورده است: به دنبال این حادثه، تهران، تل آویو را مقصر دانست در همین حال نخست وزیر اسرائیل هم گفته است من هرگز اجازه نمی دهم ایران به توانایی هسته ای دست یابد.
نویسنده این تحلیل، مساله هسته ای ایران را با توجه به تنش های موجود در منطقه، بسیار پیچیده معرفی کرده و نوشت : جمهوری اسلامی ایران از حق تولید انرژی هسته ای صلح آمیز برخوردار است هرچند حق تولید سلاح های هسته ای را ندارد ایران همواره گفته است برنامه ای برای تولید سلاح های هسته ای ندارد اما تل آویو و برخی از شرکای منطقه ای، ایران را دشمن خود می دانند و به این موضوع باور ندارند.
کوریبکو با یادآوری امضای برجام در سال ۲۰۱۵ و همچنین خروج ترامپ از این قرارداد بینالمللی در سال ۲۰۱۸ نوشته است: دولت جو بایدن در حال حاضر در تلاش است تا برنامه ای را بررسی کند که به موجب آن ایالات متحده ممکن است برخی از تحریم های دوران ترامپ را در ازای بازگشت ایران به تعهدات خود لغو کند اما تهران خواستار بازگشت واشنگتن به شرایط قبل از تحریم های دولت ترامپ است.
نویسنده، حمله خرابکارانه نطنز را در میان مذاکرات ایران با کشورهای عضو برجام اقدامی حساس معرفی کرده و نوشته است: اگر گزارش ها و گمانه زنی ها درباره دخالت اسرائیل صحت داشته باشد، این امر نمایانگر افزایش چشمگیر تنش ها میان تهران و تل آویو است.
در ادامه این مطلب آمده است: این امر همچنین نشان دهنده تمایل اسرائیل به توسل به اقدامات یک جانبه است که می تواند توسعه صلح آمیز انرژی هسته ای ایران را به عقب برگرداند.
کوریبکو می گوید: با توجه به شرایط موجود، توصیف ایران به عنوان یک کشور به اصطلاح «سرکش» مانند آنچه که بسیاری از رسانه های جریان اصلی غرب می گویند در واقع نادرست است جمهوری اسلامی فقط در واکنش به عهدشکنی ایالات متحده در خروج از برجام فعالیت های غنی سازی اورانیوم خود را دوباره از سر گرفته است.
او می گوید: مشاهدات نشان می دهد که این اسرائیل است و نه ایران که باید بیشتر به اقدامات خود توجه کند اسرائیل به جای اعتماد به همان سازمان ملل متحدی که مسئول موجودیت خود اسرائیل است متهم است که به طور یک جانبه پشت سر شرکای بین المللی خود رفته است.
تحلیلگر تلویزیون چین در پایان می گوید: اگر اسرائیل مانند آنچه که ادعا می کند صلح دوست است باید بلافاصله به هنجارهای بین المللی بازگردد و به دیپلماسی اعتماد کند تا منافع خود را تأمین کند.