تهران _ ایرنا_ معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از ابلاغ دستورالعمل نحوه تعیین حقوق و مزایای دهیاران در سال جاری به استانداری‌ها در راستای اجرای آیین‌نامه استخدامی دهیاری‌های کشور و براساس مصوبه اسفندماه ۱۳۹۹ شورای عالی کار خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، علی قربانی  افزود: به‌منظور ساماندهی و انتظام‌بخشی به نحوه محاسبه و پرداخت حقوق و مزایای دهیاران، اعم از تمام‌وقت و پاره‌وقت، و ایجاد وحدت رویه در این‌خصوص، دستورالعمل نحوه تعیین حقوق و مزایای دهیاران در ۱۵ ماده و سه تبصره به استانداری‌های سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: براساس دستورالعمل ابلاغی، حداقل مزد روزانه دهیاران تمام‌وقت، از ابتدای سال روزانه ۸۸۵ هزار و ۱۶۵ریال تعیین شده‌است.
وی بهره‌مندی دهیاران از فوق‌العاده شغل براساس درجه دهیاری و مدرک تحصیلی را از جمله موارد مورد توجه در این دستورالعمل برشمرد و گفت: افرادی که از سال ۸۲ به بعد با هر عنوان در دهیاری سابقه کار داشته ‌اند از پایه سنواتی طبق مصوبات سالیانه شورای عالی‌ کار، در همان سال، بهره‌ مند می‌شوند.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، مصوبات شورای عالی کار را در زمینه میزان کمک هزینه عایله‌مندی و کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار، ملاک عمل برای پرداخت به دهیاری‌ها دانست و اعلام کرد: کمک هزینه اقلام مصرفی در سال جاری ۶ میلیون ریال و کمک هزینه مسکن ۳ میلیون ریال است که در صورت ابلاغ مصوبه افزایش حق مسکن، نرخ جدید ملاک عمل خواهد بود.
قربانی افزود: به تمامی دهیاران کشور فوق‌العاده‌ای با عنوان «مزایای سرپرستی» بر اساس درجه دهیاری پرداخت خواهد شد و طبق سنوات گذشته، به دهیاران واجد شرایط، فوق‌العاده‌ای تحت عنوان «فوق‌العاده کارایی» متناسب با درآمد دهیاری، میزان کارایی و بهره‌وری دهیار و اجرای عملیات عمرانی دهیاری حسب شاخص‌های مندرج در ماده ۷ با عنوان ارزیابی عملکرد دهیاری‌ها و پیشرفت عملیات عمرانی، با تأیید دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قابل پرداخت است.
وی اضافه کرد: پاداش آموزش نیز به دهیارانی که گواهی آموزشی دوره‌های مورد تأیید مرکز مطالعاتِ برنامه‌ریزی شهری و روستایی را اخذ کرده باشند، محاسبه و پرداخت می‌شود.
قربانی متذکر شد: بدیهی است دهیاران پاره‌وقت نیز به تناسب ساعات کاری از این افزایش بهره‌مند خواهند شد.
وی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای تمامی دهیاران، تأکید نمود اجرای این دستورالعمل و نظارت کامل بر مفاد آن بر عهده معاونین عمرانی استانداری‌های کشور می‌باشد.

 درجه‌بندی دهیاری‌ها از سال ۱۳۸۶ بر اساس دستورالعمل درجه‌بندی دهیاری‌ها آغاز و تاکنون ۳۳ هزار و ۵۹۶  دهیاری از مجموع ۳۵ هزار و ۴۵۸ دهیاری فعال در کشور، درجه‌بندی شده‌اند که نزدیک به ۹۵درصد از دهیاری‌های کل کشور را شامل می‌شود.