محمدعلی بصیری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: آنها هم با مذاکره و هم به نوعی با برجام از قبل مخالفت داشتند و الان هم با احیا و بازگشت آمریکا به برجام در دوره رییسجمهوری بایدن مخالف هستند.
وی اضافه کرد: آنها این حرکتها را میکنند تا از یک طرف ایران را عصبانی کنند و باعث شوند تا ایران میز مذاکره را ترک کند یا این مسیر همکاری که تا الان در برجام وجود داشته را کنار بزند و به میدان آنها برود و تقابل حداکثری را دنبال کند تا به تعبیر آنها ایران را بیشتر مهار و تسخیر کنند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان افزود: این اقدام در حالی صورت گرفته که بایدن اعلام کرد که آمریکا میخواهد به برجام برگردد ولی در نحوه برگشت اختلافی با ایران وجود دارد زیرا ایران میگوید به صورت کامل و آنها میخواهند گام به گام باشد و مذاکرات مستقیمی ادامه داشته تا حد بینابینی را بین طرفین ایجاد کند.
بصیری با بیان اینکه در روند مذاکرات خوشبینیهایی هم بوجود آمد زیرا به ظاهر از لحاظ سیاسی و حقوقی مساله حل شده و به لحاظ فنی مسائلی مانده بود، گفت: این روند با دیدگاه رژیم صهیونیستی و سعودیها مخالف است و آنها معتقدند احیای برجام و بازگشت آمریکا به برجام فرصت قدرتگیری ایران را دوباره بر میگرداند و به تعبیر آنها دخالتهای منطقهای، توان موشکی ایران و حمایت از جریانات مقاومت را مدنظر نمیآورد و به نفع این رژیم اشغالگر نیست.
وی تصریح کرد: به نفع رژیم صهیونیستی ادامه همین روند تحریمهای حداکثری و نابود شدن برجام و حرکت به سمت تقابل نظامی با ایران است.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان اضافه کرد: رژیم صهیونیستی این گامها را بر میدارد که کارشکنی کند که شاید در حداقل دستاوردی که دنبال میکند با آمریکاییها هم خیلی اختلاف نداشته باشد زیرا تصور این رژیم بر این بوده که با زدن ضربه کاری به نطنز یا مراکز دیگر هستهای ایران در عمل دستاوردهای کشور خنثی و نابود شود و برگ برندهای در میز مذاکرات برای احیای برجام با آمریکاییها نداشته باشد.
به گفته وی در برخی تحلیلها اشاره شده که اسراییلیها با چراغ سبز آمریکاییها این حمله را انجام دادند و اینطور هم نیست که بطورکامل بین اسراییل و آمریکا در این حملات اختلاف صددرصد باشد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان افزود: شاید بصورت تاکتیکی و برخورد این اختلاف باشد ولی از این لحاظ که اسراییلیها چراغ سبز از آمریکاییها گرفتند که در این مرحله که این جهش اتمی که ایران در کاهش تعهدات در این چند ماه را اجرا کرده به تصور خود بتوانند با این ضربه به عقب برانند و دست ایران را در چانه زنی مذاکرات خالی کنند و این خواسته مشترکی در این مساله بین آمریکا، اسراییل و عربستان شاید باشد که این مساله رخ داده است.
بصیری تصریح کرد: آنهایی که خواهان ضربات کاریتر به نظام و فروپاشی هستند بیشتر با این مسیر مخالفند گرچه برخی هم در داخل با تفسیرهای عجیب و غریب این مسیر را کامل رد میکنند ولی واقعیت این را نشان نمیدهد که تمام این مسیر دیپلماسی و مذاکره ضرر و خسارت باشد و منافعی نداشته باشد و الان اگر منافعی برای ایران نداشت اینگونه اسراییل که دشمن خونین ایران است و یا متحدان آن در منطقه این حرکات را نمیکردند که مساله را متوقف کنند.
این تحلیلگر سیاسی افزود: به هر جهت باید ببینیم دشمنان نظام از چه ناراحت و خوشحال می شوند اگر آنها از برجام و مذاکرات و نزدیک شدن دیدگاههای ایران و ۱+۵ برای حل مساله ناراحت می شوند منافع ما در این است و ما همین مسیر را باید محکم دنبال کنیم.
وی ادامه داد: اگر از برهم زدن برجام و ادامه مذاکرات و تنشزدایی خوشحال میشوند بدانیم که ضرر و خسارت برای ما در این است که باید عکس آن حرکت کنیم و این مساله نشان میدهد که مسیری که ایران در مذاکرات و برجام میپیماید و اینها میخواهند متوقف کنند باید همچنان پافشاری کند که آن را به فرجام برساند.
به گزارش ایرنا، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه اعلام کرد: بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنیسازی نطنز دچار حادثه شد که خوشبختانه این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته و علل آن در دست بررسی است.
همچنین علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه سرنخهای خرابکاری در سایت نطنز پیدا شده است، گفت: سیستم برق اضطراری سایت راه اندازی شده و بقیه امور هم پیش خواهد رفت.
از سه شنبه هفته گذشته (۱۷ فروردین) هجدمین نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیاتهایی از گروه کشورهای ۴+۱ و همچنین ایران با هدف لغو تحریم های آمریکا علیه ایران در وین، پایتخت اتریش آغاز شده است.