اصفهان-ایرنا- محور مواصلاتی اصفهان- شیراز بزودی با نصب سامانه نظارتی و کنترلی غیرمانع(ایکس ری کامیونی) در ایستگاه بازرسی شهید امامی شهرضا، از قاچاق کالا ایمن می‌شود.

جانشین دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان، روز چهارشنبه در حاشیه یکصد و بیست و ششمین نشست اعضای اصلی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که با حضور استاندار، مسوولان قضایی، انتظامی و سایر اعضای ستاد در استانداری تشکیل شد، در گفت و گو با  خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهره‌برداری از سامانه نظارتی و کنترلی غیرمانع(ایکس ری کامیونی) در محور مواصلاتی شیراز_ اصفهان، یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست بود و مقرر شد با محوریت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، بستر مناسب برای استقرار و بهره‌برداری از این سامانه تا پایان ازدیبهشت فراهم و افتتاح شود.

مجید قاسمی افزود: این سامانه در جهت پیشگیری و مقابله با قاچاق  با رعایت ملاحظات مربوط به رفع موانع تجارت و بازرگانی قانونی راه‌اندازی خواهد شد.

جانشین دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان تصریح کرد: در  زمان حاضر در سطح کشور سه سامانه فعال شده که دو سامانه آن در استان اصفهان، یکی در محور یزد_ نایین _ تهران و دیگری در محور شیراز _ اصفهان است.

قاسمی ادامه داد: انتظار این است که با فعال شدن کامل این سامانه، حجم قاچاق ورودی به استان کاهش و موفقیت دستگاه‌های مسوول در این زمینه افزایش پیدا کند.

وی ساماندهی و ایجاد ایستگاه‌های ایست و بازرسی استان در جهت رفع موانع تولید و قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی را از دیگر موارد دستور جلسه امروز عنوان کرد.

* دستگاه‌های اجرایی به وظایف محوله خود عمل کنند

استاندار اصفهان نیز در این جلسه اظهار داشت: باید فضای قاچاق کالا در جامعه ناامن و راه‌های ورود و خروج کالاها مشخص و تدابیر خاص شناسایی قاچاق کالا در استان مشخص شود.

عباس رضایی افزود: یکی از مهمترین محل‌های ورود قاچاق، گلوگاه‌های محور شرقی و جنوبی استان است که انتظار می‌رود با نظارت بیشتری، این مسیرها کنترل شود.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه معبر ورودی ایست بازرسی شهید امامی شهرضا نیاز به زیرساخت‌هایی دارد که تاکنون انجام نشده است، گفت: دستگاه‌های عضو کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا باید وظیفه محوله خود را در زمینه رفع موانع انجام دهند تا مشکلات حوزه قاچاق کالا از طریق معابر ورودی و خروجی استان کاهش پیدا کند.

 همچنین محمدرضا حبیبی رییس کل دادگستری استان اصفهان نیز در این جلسه از مسوولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواست تا دستگاه‌های اجرایی مُتخلف دخیل در مبارزه با قاچاق کالا را که به وظایف خود عمل نمی‌کنند و کار اجرایی را به تعویق می‌اندازند، به دستگاه قضایی معرفی کنند.

فرمانده انتظامی استان اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: باید در جهت تقویت ایستگاه‌های ایست و بازرسی که به منظور تقویت امنیت پایدار، مقابله با ناامنی، قاچاق کالا، مواد مخدر و قاچاق انسان در حال انجام است، بیشتر پرداخته شود.

محمدرضا میرحیدری افزود: با توجه به ضرورت‌های استان و در راستای عمل به فرمایش رهبری برای مقابله با قاچاق، ایستگاه‌های ایست و بازرسی پنجگانه در استان فعالند اما باید امکانات مالی و زیرساختی عمرانی آن برای نیرو انتظامی فراهم باشد.

در این نشست، همکاری اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و معاونت غدا و دارو، ایجاد شهرک‌های تخصصی تولید لوازم آرایشی در استان و تمهیدآفرینی فنی و اجرایی با کمک دانشگاه علوم پزشکی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مطرح شد.

تصویب و تصمیم‌گیری در باره اقداماتی نظیر تامین اعتبار، ایجاد زیرساخت عمرانی، ایستگاه‌های ایست و بازرسی توسط دستگاه‌های مسوول و ستاد مبازره با قاچاق کالا و ارز و همکاری مقامات قضایی در این زمینه، از دیگر مسائل مطرح شده در جلسه امروز نشست اعضای اصلی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان بود.

همچنین در این جلسه به پاره‌ای از مشکلات موجود بر سر راه مبارزه با قاچاق کالا در راه‌های استان همچون روشنایی جاده‌ها، ایجاد فضای استقرار نیروی شبانه برای کنترل خودروهای ورودی، تجهیز به دستگاه(ایکس ری) اسکن خودروهای سنگین باربری، ایجاد خط مخصوص پیشگیری از ترافیک جاده‌ای حین ایست و بازرسی، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، کنترل خروجی‌ها، استانداردسازی و رفع خطر در ایستگاه‌های بازرسی و استفاده از بودجه و ردیف دولتی نیز پرداخته شد.

به گزارش ایرنا، از آنجایی که اصفهان یکی از چهاراه‌های مواصلاتی کشور محسوب می‌شود، برای پیشگیری از قاچاق کالا یکی از موارد مهم کنترل مبادی ورودی و خروجی استان به چهار طرف کشور است.

عبور و مرور روزانه تعداد قابل توجهی کامیون و تریلی از راه‌های مواصلاتی و ترانزیتی استان به دیگر نقاط ایران و حتی خارج از کشور و اتصال مرزهای کویری به اصفهان، اهمیت وجود زیرساخت‌های نظارت و بازرسی در این استان پهناور و کلیدی کشور را دوچندان می کند.

تشخیص ترفندهای مختلف برای حمل کالاهای قاچاق و مواد مخدر در پوشش کالاهای دیگر، اقدامی سخت است لذا مانند بسیاری از کشور های پیشرفته می‌طلبد که دستگاهی وجود داشته باشد که بدون دخالت دست و از طریق اشعه  و با اسکن خودرو، محتویات بار حمل شده، بررسی و تشخیص داده شود.

 استان اصفهان تاکنون در این زمینه پیشتاز بوده و تواسته است دستگاه(ایکس ری)اسکن خودرو را توسط متخصصان داخلی بومی سازی و راه‌اندازی کند اما همه ماجرا نصب این دستگاه گرانقیمت که هزینه ساخت هر یک از آنها بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است، نیست؛ زیرا برای نصب و تجهیز سایر ایستگاه‌های پلیس استان نیاز به زیرساخت‌هایی دارد که هنوز بسیاری از آنها با وجود نامه‌نگاری‌های فراوان، انجام نشده است.