تهران - ایرنا - مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: ۱.۱ میلیون تن چغندرقند پاییزه در سال زراعی جاری در کشور تولید شود.

به گزارش ایرنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، « پیمان حصادی» روز چهارشنبه با بیان اینکه سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه کشور در سال زراعی جاری را بیش از ۲۷ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: طبق برآوردها از این میزان تولید چغندرقند پاییزه، بیش از ۱۳۰ هزار تن شکر استحصال شود.

مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: بیش از ۱۸ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد کشت چغندرقند پاییزه کشور در استان خوزستان انجام شده است.

حصادی تصریح کرد: کشت چغندرقند در قالب کشاورزی قراردادی و با انعقاد قرارداد کشت انجام می شود.

وی با بیان این که سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ افزایش چشمگیری داشته است، خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته، سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه ۱۶ هزار و ۳۷۹ هکتار با تولید ۹۴۹ هزار و ۵۷۲ تن و  میانگین عملکرد تولید  ۵۸ تن در هکتار بوده است .

وی با اشاره به این که برداشت چغندرقند پاییزه در سال زراعی جاری در استان خوزستان آغاز شده است، گفت: عملیات برداشت این محصول در کشور تا تیر ماه ادامه خواهد داشت.

حصادی درباره برنامه افزایش تولید چغندرقند پاییزه به منظور صرفه جویی در مصرف آب اذعان داشت: ما به دنبال این هستیم تا حدود ۵ تا ۷ میلیون تن تولید چغندرقند پاییزه در کشور اتفاق بیفتد که با توجه به محدودیت ظرفیت های صنعتی، این هدف دست کم در چهار سال آینده محقق می شود.

وی ادامه داد: در صورت افزایش ظرفیت صنعتی و احداث کارخانه های قند جدید،  امکان ۳۰ تا ۵۰ هزار هکتار توسعه کشت چغندرقند پاییزه در استان خوزستان وجود دارد.

به گفته مجری طرح چغندر قند کشور، حدود پنج متقاضی و سرمایه گذار جدید، پیگیر احداث کارخانه های قند در استان خوزستان هستند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر به دلیل پایین بودن ظرفیت تحویل کارخانه های قند موجود در استان خوزستان، بخش قابل توجهی از چغندرقند تولیدی استان با صرف هزینه های گزاف حمل، به کارخانه های قند مستقر در خارج از استان تحویل می شود.

حصادی، افزایش عملکرد تولید در چغندرقند را از برنامه های معاونت امور زراعت نام برد و اظهار داشت: در این راستا، سال گذشته پروژه بررسی علت خلاء عملکرد در چغندرقند در کل کشور اجرا شد.

وی افزود: با اجرای این پروژه به دنبال شناسایی مشکلات مربوط به عملکرد تولید هستیم و از جمله این مشکلات میزان تراکم بوته در هکتار است.

مجری طرح چغندر قند کشور گفت: اگر بتوانیم تراکم بوته در مزارع چغندرقند را به ۸۰ تا ۱۲۰ هزار بوته در هر هکتار برسانیم، افزایش عملکرد چشمگیری خواهیم داشت.

وی درباره آبیاری مزارع چغندرقند اظهارداشت:  سیستم های نوین آبیاری مانند آبیاری قطره ای (تیپ) و بارانی در مزارع چغندرقند در حال گسترش است.

به گزارش ایرنا، طبق پیش بینی های وزارت جهاد کشاورزی قرار بود در سال ۹۹ بیش از پنج میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه در کشور تولید شود که از این میزان نزدیک یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شکر خام استحصال خواهد شد.

سال ۹۸ نیز سه میلیون و  ۸۳۳ هزارتن چغندرقند پاییزه و بهاره در  سطح بیش از  ۸۰ هزار هکتار کشور تولید شد که از این میزان ۹۲۵ هزار تن شکر استحصال شده است.