دکتر سید مهدی طباطبایی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: شاهد افزایش قابل توجه موارد ابتلاء به کرونا در سیستان و بلوچستان هستیم و تعداد موارد ابتلاء و تعداد افراد بستری در حال حاضر در استان نسبت به هفته اول فروردین ماه سه برابر افزایش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: پیش بینی می شود با افزایش موارد بستری کرونا در سیستان و بلوچستان موارد فوت ناشی از این ویروس نیز افزایش یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در سیستان و بلوچستان میتواند باعث شعله ور شدن بیشتر کرونا شود، افزود: از مردم درخواست می شود رعایت دستورالعمل های بهداشتی را جدی گرفته و از حضور در اجتماعات اجتناب کنند.
وی در خصوص اصول تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان باید از مصرف غذاهای پرچرب، مصرف زیاد قند و نمک که سیستم ایمنی را ضعیف می کند و احتمال ابتلای شما را به کرونا افزایش میدهد دوری و به رژیم غذایی سالم توجه ویژهای داشته باشید.
طباطبایی ادامه داد: روزه داران مصرف مواد غذایی مانند زولبیا، بامیه و نوشیدنی های پر قند را به حداقل کاهش دهند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن خوردن میوه و سبزیجات را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنند.
وی اظهارداشت: ویروس جهش یافته تقریبا در حال جایگزینی با ویروس قبلی است، این نوع از ویروس به دلیل قدرت سرایت و بیماری زائی بالا خطرناک تر از نوع قبلی بوده و به همین دلیل موج بعد همه گیری نیز در مقایسه با موج قبلی خطرناک تر خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سابقه مثبت خانوادگی همچنان نقطه مشترک اصلی در بین بیشتر مبتلایان به کروناست که این موضوع نشان دهنده نقش دورهمیهای خانوادگی و یا عدم جداسازی موارد مثبت از سایر افراد در منزل است.
به گزارش ایرنا «کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.