به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در شصت و سومین برنامه افتتاح که به بهره برداری از چهار طرح ملی صنایع پتروشیمی اختصاص داشت با اشاره به سال تولید ملی و مانع زدایی ها، گفت: مانع زدایی ها برای ما بسیار اهمیت دارد تا دولت تا آخرین روز و آخرین ساعت همه تلاش خود را برای به سرانجام رساندن طرح ها به کار ببرد.
رییس جمهوری با بیان چند برنامه مهم دولت دوازدهم در یکصد روز پایانی دولت، افزود: یکی از برنامه های مهم دولت، سلامت مردم و مساله مبارزه با کرونا است.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: در روزهای پایانی برای مبارزه با کرونا باید اقدامات ویژه ای انجام دهیم که بخشی از آن مربوط به واکسن میشود از جمله خرید و واردات واکسن در کشور و به ثمر نشستن واکسنهایی که در داخل تولید میشود تا مردم شرایطی را احساس کنند که آرامش بیشتری داشته باشند.
رییس جمهوری اضافه کرد: چنانچه بتوانیم در سطح وسیعی یعنی به ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم واکسن تزریق شود، این زنجیره قطع و سلامت مردم تضمین می شود حتی اگر این ویروس باز وجود داشته و جولان دهد. البته پروتکل های بهداشتی را بعد از واکسن هم باید مراعات کنیم چراکه برای ما مهم است، توصیه های بهداشتی رعایت شود.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی تصریح کرد: در این یکصد روز باقیمانده، مساله مقابله جدیتر با ویروس کرونا بویژه جهش آخر آن که نوعی انگلیسی و بسیار خطرناک است را خواهیم داشت.
رییس دولت تدبیر و امید برنامه دوم دولت را در یکصد روز پایانی، شکستن تحریم عنوان کرد و گفت: اکنون سربازان مقدم دیپلماسی ما در وین در حال تلاش هستند و برای ما مهم نیست دشمن چه زمانی به عقل بر میگردد و در برابر قانون تواضع کند اما یقین داریم برای آمریکا و بقیه کشورهایی که در داخل برجام بودند، راهی جز این وجود ندارد و تنها راه موجود این است که به قطعنامه ۲۲۳۱ و به توافق برجام به طور کامل عمل کنند که اگر چنین کنند بلافاصله بعد از راستیآزمایی هایی که زمانش خیلی طول نمی کشد به تمام تعهدات برجامی خود برمی گردیم.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: بنابراین این اظهار نگرانی که امروز در آمریکا و اروپا وجود دارد مبنی بر اینکه غنیسازی ۶۰ درصد را آغاز میکنیم و برخی نیز تعبیر می کنند که ۶۰ درصد یعنی با یک حرکت به ۹۰ درصد رسیدن، درست نیست؛ به آنچه که در سر شما است که راه را برای تولید بمب اتم هموار می کنیم، اشتباه است.
وی یادآور شد: قبل از این هم میتوانستیم ۶۰ درصد را انجام دهیم، امروز اگر اراده کنیم، میتوانیم غنیسازی ۹۰ درصد را نیز انجام دهیم اما ما اراده کردهایم و بر عهد خود ایستادهایم به دنبال بمب هستهای نیستیم.
اتهام تولید بمب هسته ای بر پیشانی شما است
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه به دنبال فعالیت های صلح آمیز هستیم، گفت: این شما هستید که سال ها به دنبال بمب هستهای بودید، آن را انبار و ذخیره کردهاید و همه ساله بمب های جدید می سازید و این اتهام روی پیشانی شماست و نمیخواهد درباره دولت و ملت ایران حرف بزنید.
وی اضافه کرد: هر روز که به تعهدات برجام برگردید ما هم بلافاصله به تعهدات خود برمی گردیم و غنیسازی مان طبق تعهد ۳.۶۷ بیشتر نخواهد بود و غنی سازی ۶۰ درصد و ۲۰ درصد هم متوقف میشود البته اگر شما به همه تعهدات برگردید ما هم برمی گردیم.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: غصه این چیزها را نخورید در زمان کوتاهی بعد از اجرای تعهدات شما، ایران به همه تعهدات خود پایبند است ایران در عمل نشان داد وقتی قول میدهد قولش مردانه است و شما هم نشان دادید که قولتان بی اعتبار است. بنابراین درباره ایران نگران نباشید. ایران مردانه حرف میزند، مردانه کار و با اخلاق حرکت میکند و به سخنی که میگوید پایبند است.
رییس جمهوری موضوع سوم را پایان بخشیدن به طرحهای مهم تولیدی در ۱۰۰ روز پیش رو عنوان کرد و افزود: تا جایی که برای ما امکان پذیر باشد طرح آب شیرین را اجرا می کنیم، کار بسیار عظیمی در سال ۹۹ انجام شده است برخی هم در ۱۰۰ روز پیش رو انجام می شود.
روحانی، افزایش ۲۵ میلیون تن تولیدات پتروشیمی را از افتخارات دیگر کشور عنوان کرد و گفت: همه کشورهای منطقه، ایران را ببینند که کشوری در اوج تحریم دشمن در جنگ اقتصادی و در کرونا موفق شد بزرگترین جهش را در تولید پتروشیمی در عرض یک سال و چند ماه داشته باشد که البته در بخشهای دیگر نیز فعالیتهایی انجام می شود.
وی افزود: مهم این است که ریل گذاری ها برای دولت بعدی انجام شده به گونه ای که اکنون ۳۰ تا ۵۰ درصد و گاه تا ۷۰ درصد راه برای دولت آینده آماده شده است و مردم ایران از مزایای پایان دیگر طرحها هم بهره مند می شوند.
رییسجمهوری معیشت را جزء برنامه چهارم دولت و در یکصد روز باقی مانده دانست و گفت: در ماه رمضان یک بسته معیشتی حمایتی جدید ویژه ماه مبارک رمضان پرداخت کردیم و تا پایان دولت برای معیشت مردم بازهم تلاش خواهیم کرد و هر کاری از دستمان بربیاید انجام خواهیم داد.
روحانی ادامه داد: در رابطه با همسان سازی حقوق بازنشستگان در تامین اجتماعی هم کار خوبی در دست انجام است بنابراین هر کاری از دستمان بربیاید برای راحتی و معیشت مردم انجام می دهیم.
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه صنعت نفت ما همواره در تاریخ ما در مقاطع مختلف درخشیده است، گفت: در سال های اخیر و دهه ۹۰ جز دو سال نخست مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم است، اگر دهه شصت را دهه جنگ، دهه هفتاد را دهه سازندگی، دهه هشتاد را دهه تحولات بنامیم، در دهه ۹۰ دوبار در دنیای سیاست و دیپلماسی به میدان آمدیم و هر دو بار دشمنانمان را شکست داده ایم پس اگر بگوییم این دهه، دهه پیروزی نجات ملی است اشتباه نگفته ایم.
وی افزود: اگر بگوییم این دهه، دهه پیشرفت در کشور و جهش در تولید و توسعه کشور بوده است ناصواب نگفته ایم. کار بسیار بزرگی در این مدت انجام شده است که بخشی از این کارها مربوط به نفت است.
رییس جمهوری ادامه داد: از کشف ۵۳ میلیارد بشکه ای در منطقهای که به نام "نام آوران" نامگذاری شده گرفته تا توسعه عظیم میدان های نفتی و گازی، پایان دادن به پروژههای عسلویه و پارس جنوبی که مقدار کمی از آن باقی مانده، تاسیس لوله در جاسک و پالایشگاه عظیم "بیدبلند" همه از فعالیت های پتروشیمی بوده و در زمینه تحقیق، توسعه و نوآوری هم در کاتالیست ها شاهد بودیم که در فناوری بخش نفت نیز حرکت خوبی انجام شده است.
وی اضافه کرد: همراه با وزیر نفت شاهد بوده ایم کمپرسورهای عظیم به دست ایرانیها ساخته میشود در حالی که پیش از این محتاج بودیم و تحول عظیمی در زمینه فناوری نفت و گاز انجام شده است.
روحانی جمع شدن فلرها و پاک شدن محیط زیست را یکی از آرزوهای کشور برشمرد و گفت: این کار بزرگ انجام میشود و بخش بزرگی از آن در بخش پالایشگاه بزرگ بیدبلند بود.
وی گاز رسانی به روستاها را از اقدامات بزرگ دولت عنوان کرد و گفت: تا آغاز دولت یازدهم ۱۴ هزار روستا گاز داشتند و امروز به مرز ۳۳ هزار روستا رسیدهایم. استان سیستان و بلوچستان تا پیش از این گاز نداشت و این دولت گازرسانی این استان را انجام داده است.
رییس جمهوری با اشاره به سه سال جنگ اقتصادی اظهار کرد: دشمن در این سه سال می خواست ما را از ارزآوری محروم کند و جلوی فروش نفت را بگیرد و به این فکر می کرد اگر دولت بخواهد ارزی تهیه کند تا با آن کالای ضروری مواد اولیه لازم وارد کند به ارز نیاز دارد و وقتی جلوی فروش نفت و میعانات گازی گرفته شود برای آن ها مشکلات ایجاد میشود و نمیتوانند ارزآوری داشته باشند اما صادرات غیرنفتی به صحنه آمد که یکی از این صادرات غیر نفتی پتروشیمی بود.
وی ادامه داد: اینکه اعلام شد در سامانه نیما حدود ۹۰ درصد ارز عرضه شده در سال ۹۹ از طریق پتروشیمی بود، یعنی توانستیم در سامانه نیما حرکتی بزرگی انجام دهیم ضمن اینکه امسال با همه سختی ها و مشکلات به رقمی معادل ۳۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتهایم.
روحانی اضافه کرد: بنابراین پتروشیمی یکی از صنایع خط مقدم برای جنگ اقتصادی بوده است که به صحنه آمد و امروز دیدید که طرحی را افتتاح کردیم که از سال ۹۵ شروع شد و سال ۹۹ به پایان رسید و کل پروژه ۴ سال بیشتر طول نکشید. یک میلیارد دلار برای آن خرج شد و محصول یک سال آن یک میلیارد دلار میشود و همان سال اول کل سرمایهگذاری را در می آورد حتی سود پایین دستی های آن هم بیشتر از این خواهد بود، پایین دستی ها علاوه بر سود، اشتغال نیز به همراه دارد.
وی بار دیگر از همه کارگران، مهندسان و همه کسانی که با دست خود این پروژه را تکمیل کردند قدردانی و ابراز امیدواری کرد ماه رمضان بر همه ماه مغفرت و رحمت الهی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت شیوع کرونا گفت: دیشب که وضعیت کل استانهای کشور را بررسی می کردم جز چند استان که شرایط سخت دارند، بقیه استانها نسبتاً شرایط قابل قبولی دارند که می توانیم برای یک هفته دیگر از این شرایط در برخی استانها عبور کنیم.
وی با بیان اینکه فارس در لیست استانهایی بود که شرایطش تا حدی سخت است، گفت: بخش پزشکی فارس از آغاز داستان کرونا تیم مجرب فعال و ایثارگری بودند و هر گاه با پیکی مواجه شدیم توانستند یک زمان کوتاه این پیک را کنترل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی یادآور شد: البته مردم در جریان هستند در این پیک چهارم هنوز به نقطه قله پیک نرسیدهایم و قاعدتاً هفته آینده در برخی از استانها برخی روزهای شدیدتری خواهیم داشت از سوی دیگر امیدواریم هفتههای دیگر از این مسیر و از این پیک خارج شویم.
رییس جمهوری گفت: این پیک، جهش ویروس کرونا است اگر جهش انگلیسی کرونا امروز در ایران نبود این مشکل را نداشتیم. همه استانها امروز با این شرایط ویروس جهش یافته مواجه هستند. شاید مشکلی بعد نوروز داشتیم اما اساس مشکل ما این است که ویروس انگلیسی از عراق وارد خوزستان و ایلام و از آنجا وارد سراسر کشور شد. این ویروس است که شدت عمل نشان میدهد و انتقال آن بسیار سریع انجام میشود.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: ویروس ووهان شاید در جمعی برای چند دقیقه باشد و منتقل نشود اما این ویروس از لحاظ انتقال با بقیه ویروس ها و ویروس ووهان متفاوت است و این اساس مشکلی است که ما در پیک چهارم داریم.
رییس ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه هیچ فردی دنبال علت های غلط نگردد، گفت: من به عنوان مسئول ستاد ملی کرونا و رییس جمهوری صریحا به مردم ایران اعلام میکنم عامل اصلی مشکل ما در این روزها ورود ویروس جهش یافته انگلیسی به کشور ماست که از مرزهای عراق وارد کشورمان شده است.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: البته مراسم ها اعم از عروسی و مراسم ملی مانند عید، سفرها، ترددها و دورهمی ها همه اینها تاثیرگذار است. هرجا پروتکل را کامل رعایت نکنیم و نسبت به آن بی اعتنا باشیم، دچار مشکل میشویم.
روحانی ابراز امیدواری کرد، همه استانداران، فرمانداران، بخشداران، بخشهای پزشکی، مدافعان سلامت، بسیج و نیروی انتظامی که بار سختی را بر دوش دارد دست به دست هم داده تا بتوانیم در اسرع وقت از این پیک عبور کنیم و امیدوارم با مراعات های دقیقی که همه مردم خواهند داشت و واکسنی که به دست ما میرسد از این ویروس رها شویم.
وی ادامه داد: امروز کلید برای حل مسئله واکسن است و باید انواع واکسنی که در اختیار است و واکسن هایی که وارد کشور می شود استفاده کنیم. شرکتهای خصوصی راحتتر میتوانند این واکسنها را وارد کنند.
رییس جمهوری گفت: نمی توانیم منتظر واکسن داخلی تابستان باشیم باید در بهار از واکسن های خارجی استفاده کنیم و در ماه های بسیار حیاتی اردیبهشت و خرداد از انواع واکسن های خارجی استفاده کنیم و همه شرکتها مجاز به واردات واکسن هستند.
وی افزود: هر شرکت و موسسه برای ورود واکسن کوچکترین مشکلی دارد مستقیم به دفتر رئیسجمهور بنویسد و من مستقیم موضوع را دنبال میکنم چون به راحتی میتواند در هفتههای آینده میلیونها دوز واکسن وارد کشور شود و واکسن میتواند مردم را از مرگ حفاظت کند. واکسن ها از سلامت مردم محفاظت میکند و انشاالله این کار انجام میشود.