به گزارش ایرنا، این طرح توانمند سازی در راستای محرومیت زدایی و فقر در محلات بافت فرسوده کشور باهمکاری بیش از ۱۶ دستگاههای اجرایی و حاکمیتی و نیز خیران و سمن های مردم نهاد از ۲سال گذشته به صورت گسترده در حال انجام است که با ایجاد این جنبش به صورت خودجوش نیازهای آنها در بخش درمان، آموزش، حرفه و اشتغالزایی و موارد مورد نیاز احصا و برطرف خواهد شد.
در آیین افتتاح خانه امداد محله فرحزاد، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سید ابوالفضل پرپنچی مدیرکل کمیته امداد استان تهران و جمعی از خیران شرکت کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در نظر داریم تا در طرح همدلی بتوان نیازهای های جامعه مخاطب را بر طرف کنیم گفت: نخستین اقدام در راستای ایجاد این خانه ها، ۲ سال پیش در محله هرندی تهران با عنوان خانه هلال (متولی هلال احمر) آغاز شد.
محمدی با بیان اینکه در رابطه با رسیدگی به محلات ۲ مولفه از جمله حاشیه نشینی و بخش فرسوده را با هماهنگی دستگاه ها برطرف خواهیم کرد، افزود: هم اینک خانه هلال در دروازه غار توسط هلال احمر، خانه احسان در محله شوش توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، خانه بهزیست در باغ آذری توسط بهزیستی، خانه وقف در امامزاده قاسم توسط اداره اوقاف و خانه امداد در محله اتابک توسط کمیته امداد استان تهران راه اندازی شده است.
وی گفت: هم اینک طبق بررسی ها ۲ هزار و ۲۰ محله محروم در کشور شناسایی شده است که با همکاری دستگاه ها مشکلات آنها رسیدگی خواهد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بنا داریم برای رسیدگی بیشتر افرادی را تحت عنوان شهرداران کوچه توسط معتمدان محلات برای هر کوچه تعیین کنیم تا بتوانیم نیاز هر کوچه را به صورت خودجوش پیگیری کنیم.
وی بیان کرد: هم اینک در محله هرندی ۵۶ کوچه وجود دارد که به همین میزان شهردار و عوامل هماهنگی تعیین شده تا نیازهای را احصا و در راستای توانند سازی این محلات اقداماتی را داشته باشند.
به گفته عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این شهرداران پستی غیر اداری است و از طریق این افراد مشکلات را با همکاری مردم مورد رسیدگی قرار می دهیم.
آقا محمدی گفت: هم اینک این طرح در سطح کشور در استانهای تهران، قم، مشهد، اصفهان و همدان انجام شده است و در آینده ای نزدیک در سایر شهرستان ها تشکیل می شود.
مشکلات نیازمندان پایتخت در خانه های امداد احصا میشود
همچنین مدیرکل کمیته امداد استان تهران در این آیین با اشاره به اینکه باید کارهای خیر را با همکاری مردم به انجام برسانیم گفت: مردم در این خانه مالک اصلی هستند و باید برای رفع محرومیت زدایی، همه دستگاه ها و مردم تلاش کنند.
پرپنچی بیان کرد: این خانه نقطه عطف هدایتگری برای رسیدگی به حال محرومان است و درصدد هستیم تا با بررسی و توانمند سازی بتوانیم مشکلات اشتغالزایی، آموزشی، بهداشتی و مسکن اقشار آسیب پذیر را بهتر رسیدگی کنیم.
وی تاکید کرد: با جمع آوری اطلاعات لازم و سرشماری ها موجود بتوان اقدامات خیرخواهانه خود را در این مناطق آغاز کرد.
گفتنی است که پیشتر خانه های امداد در محله اتابک، شیوا، جوادیه و بهارستان ایجاد شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران افزود: طبق اطلاعات موجود ۱۷۸ بافت فرسوده و حاشیه نشین در سطح این استان شناسایی شده است و به مرور با همکاری دستگاه ها متولی برای حل مشکلات این مناطق معرفی میشود.