به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه خبری ساینسدیلی، گاهی بر اثر تصادف و انواع ضربه و تروما بافتهای داخلی بدن آسیب میبینند و پاره میشوند. خونریزی حاصلی از پارگی بافتها بسیار جدی است و میتواند منجر به مرگ بیمار شود، از طرفی عملکرد بافتهای آسیبدیده مختل میشود.
معمولا روشهایی که برای ترمیم بافت آسیبدیده و پاره استفاده میشود، در برخی بافتها جوابگو نیست و باعث اختلال همیشگی بافت میشود. برای مثال در غضروف و قرنیه این مشکل وجود دارد.
محققان انستیتو فدرال سوییس برای حل این مشکل مواد بیولوژیکی توسعه دادند که شبیه هیدروژل به بافت آسیبدیده تزریق میشود و مانند یک چسب زیستی نرم و منعطف روی محل آسیبدیده قرار میگیرد.
این هیدروژل حاوی ۸۵ درصد آب است و داروی دو مزیت اساسی است؛ یکی اینکه میتواند به هر نقطه از بدن تزریق شود و دیگر اینکه خاصیت چسبندگی بالایی دارد و برای ترمیم نیازمند هیچ درمان اضافی نیست.
حالت اولیه این هیدروژل به صورت مایع است و زمانی که روی بافت قرار میگیرد با استفاده از منبع نوری، خاصیت چسبندگی پیدا میکند و روی بافت تثبیت میشود.
امکان کنترل تمام خواص مکانیکی این هیدروژل وجود دارد و تحت تاثیر فعل و انفعالات شیمیایی بدن و سلول کارایی خود را از دست نمیدهد.
نتایج این مطالعه در نشریه Macromolecular Rapid Communications منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
تهران - ایرنا - محققان انستیتو فناوری فدرال سوییس به رهبری دکتر پیمان کرمی موفق به ساخت هیدروژلی شدند که قادر به ترمیم بافتهای داخلی آسیبدیده بدن است.