به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز پنجشنبه در دیدار با آرتیکاس اقبال فرماندار مریوان، با اشاره به استفاده از ابزارهای نظارتی و یگان حفاظت برای حفاظت از آثار تاریخی مریوان، اظهار داشت: شناسنامه هر کشوری آثار باستانی و میراث فرهنگی آن است که قدمت، تاریخچه و تمدن هر سرزمینی را مشخص میکند، پس حفاظت از این آثار امری ضروری است.
وی پلهای تاریخی استان را از منظر معماری، فرهنگی و مردم شناسی ارزشمند عنوان کرد و افزود: پلهای تاریخی مریوان نیازمند بررسیهای علمی و تحقیقاتی برای روشن شدن نقش این منطقه در پیشبرد تمدن کشور در زمینه سازههای مختلف است.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان به اهمیت پیگیری و جذب اعتبار برای بررسی بهتر آثار تاریخی استان به ویژه شهرستان مریوان اشاره و اضافه کرد: برای بررسی، مرمت، احیاء و گمانه زنی در بخش آثار تاریخی مریوان پیگیری اختصاص اعتبار لازم را در اولویت قرار خواهیم داد.
فرماندار مریوان هم با اعلام آمادگی این فرمانداری برای همکاری در زمینه مرمت، احیاء و بررسی آثار تاریخی این شهرستان گفت: هوشیاری مردم در زمینه حفظ و حراست از آثار تاریخی در مقابل افراد فرصتطلب امری ضروری است.
آرتیکاس اقبال یادآور شد: برخی از افراد سودجو با برنامهریزی و ترفندهای مختلف علاوه بر سرقت آثار تاریخی، هویت تاریخی یک ملت و کشور را تخریب میکنند که با حفاظت از این آثار این امر تحقق نخواهد یافت.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی بوده که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول است.