قزوین-ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین گفت: عملیات مقابله با بیابان زایی سال جاری در سطح ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی ملی در معرض تهدید استان انجام خواهد شد.

محسن قاسم زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: قرق اراضی رو به بیابانی با هدف تقویت پوشش گیاهی در این مناطق مهم ترین برنامه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین در راستای مقابله با بیابانی شدن اراضی ملی در سال جاری به شمار می رود.

این مسوول اظهار داشت: قرق اراضی رو به بیابانی و ممنوعیت ورود دام به آنها در سطح ۶ هزار هکتار انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه مدیریت روان آب ها و ذخیره آنها و همچنین نزولات آسمانی از طریق ایجاد حفره های هلالی در کنار بذرپاشی از دیگر برنامه های مهم ما در راستای مقابله با بیانی شدن اراضی ملی است که امسال در این رابطه ۴۰۰ هکتار عملیات درنظر گرفته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین همچنین گفت: سال گذشته بخشی از جنگل های طاقزار در شهرستان بویین زهرا که سالیان گذشته با هدف مقابله با بیابانی شدن اراضی ایجاد شده بودند دچار آسیب شدند و امسال برای پیشگیری از این گونه حوادث طرح ایجاد آتش بر را پیاده می کنیم.

وی ادامه داد: در این طرح اراضی جنگلی یاد شده به بلوک های مختلف تقسیم خواهند شد ‌و در میان آنها آتش بر ایجاد می شود که وسعت آن حدود ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود و با این کار در صورت وقوع حریق از گسترش آن به بخش های دیگر جنگل جلوگیری می شود.

این مسوول با اشاره به کاهش بارندگی ها در سال جاری و ضرورت حساسیت بیشتر در بهره برداری از منابع آب و خاک در چنین شرایطی، گفت: با این وجود کار سختی در رابطه با حفظ پوشش گیاهی مراتع و مقابله با بیابانی شدن اراضی داریم و در این زمینه بیش از هر زمان دیگری نیازمند مشارکت و همراهی دامداران و کشاورزان و جوامع محلی هستیم.

وی همچنین با بیان اینکه طی سالیان اخیر فعالیت های بی نظیری در زمینه مقابله با بیابانی شدن اراضی ملی در سطح کشور و استان قزوین انجام شده است، افزود: تاکنون در ۱۲ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان قزوین گیاهان و نهال های مقاوم به خشکی کاشته شده که از این میزان بیش از پنج هزار هکتار طی هشت سال گذشته انجام شده است.

 استان قزوین دارای ۸۵۳ هزار و ۴۸۵ هکتار مرتع، ۲۹ هزار و ۱۵۰ هکتار بیابان و ۲۸ هزار و ۱۵۷ هکتار جنگل است که مجموع آنها اراضی ملی استان را تشکیل می‌دهند.