به گزارش ایرنا، مناظر طبیعی، آبشارهای متنوع، دریاچه های ۲ قلو و اماکن دینی و تاریخی، زیستگاه های بکر، پرنده های رنگارنگ و چشمه های گوارا این دیار دانش پرور را برای ایرانگردان جذاب و جاودانه کرده است.
اما ویروس ویرانگر کرونا از ۱۴ ماه پیش تاکنون گریبان این خطه خوش اندام را گرفته و ناجوانمردانه گلویش را می فشارد بطوریکه هم اکنون سیمای آبدانان را سرخ کرده است.
مردم این شهرستان الان در موج چهارم این مریضی کشنده گرفتار شده و روزانه بیش از ۲۰۰ نفر آن دچار کرونای جهش یافته می شوند و همه روزه نیز در غم فوتی های این بلای جانسوز عزادارند.
تنها بیمارستان آبدانان مملو از قربانیان کرونایی است و فاقد هر گونه ظرفیت برای پذیرش بیمار جدید است.
نبود امکانات زیرساختی، کمبود برخی داروها، نبود تخت برای بستری بیماران، خستگی پزشکان و پرستاران، ابتلای تعداد زیادی از کارکنان بهداشت و درمان و کارکنان شبکه و فقدان فضاهای فیزیکی برای ارائه خدمت به بیماران روزانه، این شهرستان را با مشکل و معضل جدی روبرو کرده است.
مردم این دیار به صورت گروه های خانوادگی به کرونا مبتلا شده و جهت دریافت خدمات پزشکی به تنها بیمارستان منطقه مراجعه می کنند اما به علت محدودیت و فقدان زیرساخت ها و نبود امکانات پزشکی موفق به خدمات گیری و یا بستری نمی شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام با ابراز تاسف از وضعیت موجود شهرستان آبدانان گفت: بدستور استاندار ایلام برای حفظ سلامت مردم استان و بهبود شاخص های بهداشتی و درمانی در شهرستان آبدانان و دیگر شهرستان های استان با وضعیت قرمز، همه امکانات و ظرفیت های استان را بسیج خواهیم کرد.
معروف بسطامی افزود: تا تغییر کیفی در وضعیت کرونایی آبدانان از طریق حضور و نظارت میدانی، تزریق امکانات و تجهیزات پزشکی و رفع نیارهای زیرساخت های بهداشتی و درمانی از هیچ تلاَش و کوششی دریغ نخواهیم کرد.
فرماندار آبدانان هم از عدم پوشش بیمه ای بعضی از داروهای مورد نیاز مردم و نبود پزشک متخصص عفونی در منطقه ابراز نگرانی کرد و گفت: شایسته است به منظور جلوگیری از یک بحران تلخ انسانی در این شهرستان، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری ایلام ضمن اعزام پزشک متخصص عفونی بصورت دوره ای، با توجه به وجود محرومیت اقتصادی در شهرستان مقدار قابل توجهی داروی مورد نیاز بیماران کرونایی را بطور رایگان در اختیار افراد بی بضاعت این شهرستان قرار دهند.
سیروس مراد حاصلی وضعیت آبدانان را بسیار نگران کننده و مبهم عنوان کرد و افزود: با توجه به روند رو به رشد کرونا و عدم امکان پذیرش بیماران در مراکز درمانی، پیشنهاد می شود برای جلوگیری ازمشکلات و ایجاد بحران و همچنین کاهش آمار فوتی های، یک گروه سیار پزشکی و پرستاری با یک خط تلفن مستقل و به صورت شبانه روزی، خدمات پزشکی را در منازل شخصی به بیماران کرونایی ارائه کنند.
وی کمبود امکانات پزشکی، نبود فضاهای فیزیکی، خستگی کادر درمانی و پرستاری شهرستان آبدانان را مهمترین مشکل نظام سلامت در شهرستان دانست و اضافه کرد: به منظور کنترل شتاب کرونا علاوه بر استفاده بهینه از امکانات و فضاهای موجود بیمارستان رسول اکرم(ص) آبدانان با مساعدت سپاه پاسداران و دانشگاه علوم پزشکی یک نقاهتگاه مناسب با ظرفیت ۵۰ تخت بستری همراه با تجهیزات مورد نیاز در شهر آبدانان آماده شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان آبدانان نیز ضمن ابراز تاسف از وضعیت کرونا در شهرستان گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی با قدرت انتشار فوق العاده مردم را بصورت گروهی مبتلا کرده و این روزها شبیه دوران دفاع مقدس آمبولانس ها پشت سر هم بیماران بدحال کرونایی با تنگی نفس را به بیمارستان منتقل می کنند.
سامان رسیدی از ابتلای بیشتر کارکنان پزشکی و پرستاری به ویروس کرونا و تکمیل ظرفیت پذیرش مراکز درمانی آبدانان خبر داد و افزود: ۴۷ مریض بدحال کرونایی در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) آبدانان بستری هستند و امکان پذیرش بیماران جدید وجود ندارد.
رییس بیمارستان رسول اکرم(ص) آبدانان نیز با اشاره به پنج برابر شدن آمار بیماران مراجعه کننده به بیمارستان، گفت: هم اکنون همه بخشهای بیمارستان به بیماران بدحال کرونایی اختصاص یافته و پذیرش برای بیماران غیرکرونایی وجود ندارد.
حسین فتحی زاده از فشار شدید کاری و خستگی بی سابقه کارکنان درمانی و خدماتی بیمارستان خبر داد و افزود: به علت مراجعات سنگین بیماران از شهر و روستاهای شهرستان، متصدی دستگاه سی تی اسکن بیمارستان روزانه به ۶۰ نفر کرونایی خدمات اسکن ارائه می دهد که برابر استانداردهای ملی یک اقدام نادر و بسیار سخت است.
یکی از پزشکان فوق تخصص داخلی نیز با ابراز تاسف از وضعیت پیش آمده برای مردم آبدانان گفت: برای مهار این موقعیت تلخ و ناگوار و نجات مردم از بلای فراگیر کرونا بجز تلاش و تدبیر مدیران و نهایت همکاری و مساعدت مردم و رعایت دستورالعمل های وزارت بهداشت هیچگونه راه دیگری وجود ندارد.
دکتر زاهدین خیری با تاکید بر اجرای دقیق برنامه های اعلامی از طرف وزارت بهداشت توسط همه بخش های جامعه افزود: اگر مردم بیش از این همت کنند و همه پروتکل های تدوینی وزارتی را رعایت و از اجتماعات غم و شادی خودداری کنند می توانیم از این بحران تلخ ملی عبور کنیم و در غیر اینصورت باید خود را برای مصیبت های سنگین تر در آینده مهیا کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: شدت ابتلا به کرونا در شهرستان آبدانان از همه شهرستان های استان بالاترست بطوریکه این شهرستان در ردیف چند شهرستان با وضعیت بحرانی کشور قرار دارد.
دکتر جمیل صادقی فر از اعزام پزشک متخصص عفونی بصورت سیار برای آبدانان و دیگر شهرستان های جنوبی خبر داد و افزود: همه توان بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان برای کنترل کرونا در آبدانان بسیج خواهد شد.
شهرستان آبدانان در ۱۷۱ کیلومتری جنوب شرق ایلام قرار دارد و تاکنون سه هزار و ۶۶۸ نفر آن به کرونا مبتلا شده و۵۲ نفر نیز فوت کرده اند.