به گزارش ایرنا، چهارمین کنگره سراسری و ششمین مجمع عادی جمعیت زنان مسلمان نواندیش پیش از ظهر جمعه به شکل آنلاین برگزار شد. در این نشست که با مشارکت فعال ۲۶ شعبه استانی این تشکل اصلاحطلب و با حضور بیش از ۷۵۰ تن از اعضا برگزار شد فاطمه راکعی، نورا کنعانی، طاهره رحیمیان، صدیقه شکوری، لیلا حیدری، پریچهر رضایی و مهدیه امیری به عنوان شورای مرکزی، میمنت عطاریانی، الهام ملک زاده و منیر شجاعی به ترتیب آرا به عنوان اعضای علی البدل شورای مرکزی، لیلا اصلانی، شکوفه خدابنده، فاطمه مزبانپور در جایگاه هیات بازرسی و مولود قاسمی به عنوان عضو علی البدل انتخاب شدند.
در ادامه این کنگره پس از قرائت پیام رییس دولت اصلاحات، آذر منصوری با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: سال ۱۴۰۰ را در حالی آغاز میکنیم که بحران شیوع ویروس کرونا جامعه جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.
قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با اشاره به شمار مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا به مسوولان توصیه کرد که با اعمال قرنطینههای سختگیرانه و جدیتر و تسریع در واکسیناسیون با موج چهارم کرونا مقابله کنند.
منصوری پس از کرونا، دومین بحران را تحریمهای ظالمانه آمریکا عنوان کرد که همه ابعاد زندگی شهروندان بهویژه سفرههای مردم را به گروگان گرفته است.
وی ادامه داد: هر چند دولت ترامپ و همراهان او با اعمال این تحریمهای ظالمانه به دنبال فروپاشی ایران بودند اما در عمل دریافتند که این مسیر شکست خورده ای است چرا که از پایبندی به توافق هستهای، هوشیاری دستگاه دیپلماسی و حمایت رهبر انقلاب و صبوری مردم ایران ثابت کرد که سیاست فشار حداکثری و یکجانبهگرایی آمریکا، شکست خورده است و جامعه جهانی هم برابر این یکجانبهگرایی نمیتواند طرف کشوری را بگیرد که توافقهای بین المللی را نقض میکند.
این فعال اصلاحطلب افزود: در جهان امروز آنچه که اساس و مبنای تعامل بین کشورها را تعیین میکند، فقط و فقط منافع ملی کشورها است که باید سیاست خارجی را خادم منافع ملی و در خدمت رفاه و رضایتمندی مردم کشورها به کار گیرد و در این چهارچوب فقط و فقط تعامل برد-برد است که دوام و بقا خواهد یافت.
منصوری یادآور شد: بحران پاندمی کرونا در آینده ای نه چندان دور ثابت خواهد کرد که زین پس دردهای بشر مشترک است و علم و دانش بشری نمیتواند محدود و محصور در مرزهای جغرافیایی بماند و این دردهای مشترک اگر درمان مشترک نداشته باشد، پایانی بر آن مترتب نخواهد بود.
وی با اشاره به انتخابات پیشرو، گفت: تجربه نشان داده آنجا که مشارکت ملی و حداکثری در انتخابات شکل گرفته است، جامعه گامی بلند در مسیر اعتماد و امید به آینده و کاستن از تهدیدهای خارجی برداشته است.
منصوری، لازمه بهبود اقتصاد و اصلاح سیاست کشور را توجه به ملازمت قدرت جامعه و قدرت نظام سیاسی عنوان کرد و گفت: واقعیت آن است که نابرابری فرصتها هم با بحران کرونا تشدید شده است. این بهرغم آن است که زنان نشان دادند از آمادگی و توانایی بیشتری برای اداره کشورهای خود در بحران کرونا برخوردارند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: مجمع جهانی اقتصاد در آخرین گزارش سالانه شکاف جنسیتی خود اعلام کرده است که بر اثر شیوع ویروس مرگبار کرونا شکاف جنسیتی در جهان عمیقتر شده است. زنان بیش از مردان در معرض بیکاری قرار گرفته اند و ناچار شده اند برای نگهداری از بچهها در خانه بمانند.
منصوری یادآور شد: در این گزارش تاکید شده است که برابری جنسیتی تا حدود ۱۳۶ سال دیگر محقق نخواهد شد. این در حالی است که درگزارش سال گذشته این نهاد بین المللی این رقم حدود یکصد سال ذکر شده بود. براساس این مطالعه پیشرفت در زمینه برابری جنسیتی در سیاست در کشورهای غربی در یک پروسه ۵۲ ساله محقق خواهد شد. ولی این مدت برای کشورهای شمال افریقا و خاورمیانه بیش از ۱۴۲ سال طول خواهد کشید.
وی، توسعه پایدار، همه جانبه، متوازن و همه جانبه بدون ایجاد فرصتهای برابربرای زنان را امکان پذیر ندانست و تاکید کرد: گروهها و احزاب سیاسی باید قبول کنند که دوره سردادن شعارهای زیبا در حمایت از زنان گذشته است و هر جریان سیاسی بهویژه دربزنگاههای انتخابات باید نشان دهد چه برنامه ای برای زنان دارد؟ آیا زنان را رجل سیاسی میدانند یا نه و آیا حاضرند همه توان خود را به کار گیرند تا راه زنان را برای حضور در رقابت های سیاسی باز کنند؟
همچنین، فاطمه راکعی دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و سال نو، گفت: کشور در تحریم اقتصادی است و مساله بازگشت به برجام، بهرغم تلاشهای دیپلماسی ایران هنوز به نتیجه نرسیده است. دولت جدید آمریکا و دستهایی از داخل و خارج با مانع تراشیهای گوناگون درصددند که این تلاشها بیفرجام بماند که نمونه بارز آن، اقدام تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی در تاسیسات هسته ای نطنز است.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش ادامه داد: تحرکّات محور عربی - عبری در منطقه، منافع کشور را مورد تهدید قرار داده و امکان استفاده از ظرفیّتهای بینالمللی و منطقهای برای رفع معضلات کشور، به آسانی مقدور نیست.
راکعی در ادامه با اشاره به مطالبات زنان یادآور شد: بهرغم تلاشهای چندین ساله زنان برای حضور ۳۰ درصدی در مدیرّیتهای کشور، جز در سطح مدیرّیتهای اجتماعی در مدیریّتهای کلان کلیدی، به واقع هنوز جای زنان خالی است و در حالی که حضور زنان در قدرت و جایگاههای خطیر تصمیمگیری و برنامهریزی کلان و حضور آنها در مدیریّتهای بحران، به تأیید تجارب جهانی در کاهش معضلات ملّی و هموار شدن راه توسعه متوازن و پایدار، بر همگان روشن و ثابت شده است.