«محمدمهدی هادوی» امروز (شنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سال گذشته تعهدات جایگزینی کالاهای ساخت داخل با کالاهای وارداتی طی نامهای به همه استانهای کشور ابلاغ و سهم هر استان مشخص شد.
وی بیانداشت: این سهم بر اساس سرمایهگذاری پیشتر انجام شده از سوی مناطق و فراهم بودن زیرساختها در هر استان، همچنین قانون استفاده از توان داخلی و اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولید، تعیین شد.
هادوی یادآور شد: طبق برنامهریزی انجام شده، مقرر بود طی سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۰ در مجموع ۱۰ میلیارد دلار توسعه داخلیسازی انجام شود.
رییس مرکز ساخت داخل ماشینسازی و تجهیزات وزارت صنعت با اشاره به عملکرد سه میلیارد و ۵۶۵ میلیون دلاری استانها در این زمینه، ادامهداد: استانهای تهران و اصفهان بیشترین عملکرد ارزی را در مقوله داخلیسازی در سال گذشته را به خود اختصاص دادند، بهطوری که تهران با داخلیسازی حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری، عملکردی درخشان در این زمینه ثبت کرد.
وی خاطرنشانکرد: در مجموع بهجز پنج استان، بقیه استانها بیش از ۱۰۰ درصد در این زمینه توفیق یافتند.
هادوی گفت: برنامه سال ۱۴۰۰، انجام داخلیسازی کالاها و تجهیزات به میزان سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار است که بهزودی سهمیههای استانی آن به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها ابلاغ خواهد شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن، بخشی از برنامههای داخلیسازی با بههمرسانی توانمندان و نیازمندان با برگزاری میزهای ساخت داخل در صنایع مختلف اجرایی میشود که سال گذشته یک میز داخلیسازی در صنعت خودرو و چند میز پالایشگاهی و نیروگاهی برگزار شد.
این مسوول با اشاره به نگرانی بخش خصوصی از احتمال لغو تحریمها و گسیل کالاهای خارجی به کشور، خاطرنشانکرد: با توجه به سیاست رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت و قانون حداکثر استفاده از توان داخل، سعی بر آن است تا واردات احتمالی فقط در حوزه فناوریهای پیشرفته بوده یا در حوزههایی باشد که شرکتهای داخلی را توانمندتر کرده و در تولید محصولات کیفیتر یاری برساند.
به گزارش ایرنا، پیشتر معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشریح مهمترین راهبردهای این وزارتخانه در سال جدید، از بررسی بیش از هشت هزار ردیف تعرفه گمرکی در سال جاری با هدف صیانت از صنایع داخلی خبر داد.
«مهدی صادقینیارکی» تاکید کرد: کالاهایی که نیاز داخل را به صورت کیفی تامین میکنند، دستکم نباید تا سه سال وارد شوند، به این ترتیب افرادی که در بدترین شرایط تحریمها نیازهای صنعت را تامین و کشور را خود اتکا کردند، آسیب نخواهند دید.
امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شده است.