تهران-ایرنا- وخامت موج سوم کرونا در فرانسه به حدی است که مقامات بهداشتی این کشور هشدار داده اند، اگرچه نشانه های امیدوار کننده با ثابت ماندن تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ ظهور کرده اما هنوز راه زیادی تا پایان موج سوم کرونا در این کشور باقی مانده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد: شمار بیماران مبتلا به همه گیری کووید-۱۹ که در بیمارستان های فرانسه بستری شدند، از مرز ۵۹۰۰ نفر گذشت؛ رقمی که از هفته گذشته ثابت مانده و هنوز از آمار پیک اول کرونا در آوریل ۲۰۲۰ (۷۰۰۰ نفر) در این کشور فاصله دارد.

ژان کستکس، نخست وزیر فرانسه تصریح کرد: به رغم برخی تحولات مطلوب، هنوز زمان زیادی تا پایان موج سوم در این کشور باقی مانده است.

 وزارت بهداشت فرانسه نیز اعلام کرده که اگرچه شمار افراد مبتلا به کرونا ثابت مانده اما شاخص های اپیدمیولوژیک در این کشور همچنان در حال افزایش است.

این روزنامه فرانسوی افزود: تعداد کل مبتلایان به کرونا در فرانسه در ۲۴ ساعت گذشته سی هزار و ۴۷۲ نفر بوده که روند آن اندکی با کاهش روبرو شده است.

لوموند در ادامه نوشت: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰۹ تن در فرانسه در اثر کرونا جان باخته اند.

به نوشته این روزنامه فرانسوی، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نشست مجازی با شهرداران بیان کرد که لغو قرنطینه از اواسط ماه مه (اردیبهشت/خرداد) اجرایی خواهد شد.

وزارت بهداشت فرانسه هشدار داد که بیمارستان های این کشور با بیش از ۱۳ هزار مورد مبتلا به کووید-۱۹ بستری شده در هفته، بیش از سه هزار و ۱۰۰ پذیرش در بخش مراقبت های ویژه و بیش از دو هزار و ۱۰۰ مرگ و میر ناشی از آن با بحران های فزاینده ای روبروست.

لوموند نوشت: اگرچه آمار واکسیناسیون در فرانسه به مرز ۴۰۰ هزار تزریق روزانه رسیده است اما بنابر اعلام منابع رسمی، تاکنون ۲۲.۸ درصد جمعیت بزرگسال دوز اول واکسن و ۸.۱ درصد نیز هر دو دوز اول و دوم را دریافت کرده اند.

الیویه وران،  وزیر بهداشت فرانسه در این رابطه گفت: تقریباً صد درصد افراد ساکن در خانه سالمندان (Ehpad) اولین دوز واکسن را دریافت کرده اند و سه چهارم آن ها دوز دوم را تزریق کرده اند.

وی با تأکید بر اینکه دولت در حال آماده سازی برای تجویز دوز سوم به ویژه در صورت جهش های جدید در ویروس کرونا است، ادامه داد: واکسیناسیون کلید اصلی خروج از این بیماری همه گیر است.

وزیر صنعت فرانسه نیز بیان کرد که به دنبال تنش های رخ داده میان بروکسل و آزمایشگاه انگلیسی-سوئدی پیرامون برخی عوارض جانبی واکسن آسترازنکا، بعید است که اتحادیه اروپا قرارداد خود را با شرکت تولیدکننده این واکسن در سال ۲۰۲۲ تمدید کند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده در تارنمای وردمیترز؛ فرانسه با بیش از ۵ میلیون مورد ابتلا به کووید-۱۹ و بیش از صد هزار جان باخته ناشی از آن، در جایگاه چهارم جهان و رتبه نخست اروپا قرار دارد.