کریم همتی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در پاسخ به این سوال که جمعیت هلال احمر با وجود تحریم و فشارهای ظالمانه در زمان شیوع ویروس منحوس کرونا چه مقدار کمکهای نقدی و غیر نقدی داخلی و خارجی را دریافت کرده است، اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۸۸ میلیارد تومان (۱۷۸ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی در زمان شیوع کرونا و بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان کمک در زمان عادی شامل پروژه ها و اهدایی های ماندگار و در مجموع ۲۸۸ میلیارد تومان) توسط هلال احمر جمعآوری شده است.
وی ادامه داد: براساس ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران، جمع آوری کمک های مردمی داخلی و خارجی و همچنین توزیع آن بر عهده جمعیت هلال احمر گذاشته شد و این جمعیت از همان روزهای نخست، تمرکز خود را بر جمع آوری کمک های مردمی گذاشت و مردم خوب و فهیم ایران مثل همیشه در کنار جمعیت هلال احمر بودند و مشارکت خوبی در این زمینه داشتند.
رئیس جمعیت هلال احمر توضیح داد: در بحران شیوع بیماری کرونا بعد از شرایط جنگ تحمیلی و حتی بیشتر از آن و با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، همدلی بی نظیری در کشور ایجاد شد که با تلاشهای انجام شده توانستیم مشکلات ناشی از این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرده و به رغم وجود مشکلات اقتصادی و تحریمهای ظالمانه، این بیماری و اثرات مخرب ناشی از آن را مدیریت کنیم.
همتی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر از ابتدای شیوع بحران کووید۱۹ همواره برای جذب کمکهای بین المللی در راستای ارتقای سطح پاسخگویی خود به مردم در این بحران و کمک به محرومان تلاش کرده است، اضافه کرد: جمعیت هلال احمر با وجود تحریم و فشارهای ظالمانه کمکهای نقدی و غیر نقدی خوبی را دریافت و بین آسیب دیدگان توزیع کرده است.
وی کمک های نقدی خارجی به جمعیت هلال احمر برای پیشگیری از کرونا را ۶۲۴ میلیارد و ۳۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، کمک های نقدی برای زلزله سی سخت را ۱۰۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال و کمک های غیرنقدی را ۱۷۰۰میلیارد و ۲۹۶میلیون و ۱۵۹هزار و ۴۷۴ ریال عنوان و اعلام کرد : مجموع کمک های نقدی و غیرنقدی برای موارد یادشده ۲۴۳۰ میلیارد و ۹۱۵میلیون و ۶۵۹ هزار و ۴۷۴ ریال بوده است.
به گزارش ایرنا، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمدهای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.
این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسانها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملتها و حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
جمعیت هلال احمر اکنون در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینههای مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، چهار معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، آموزش و پژوهش، پشتیبانی و منابع انسانی، معاونت امور بین الملل، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است.
همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت میکند.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقهای نزدیک به یک قرن در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفتگانه نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.