مشهد- ایرنا - عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزه‌دارانی که در ماه مبارک رمضان به دلیل روزه‌داری دچار منگی، گیجی، خشم و خواب آلودگی می شوند می توانند از سحر تا افطار از استشمام بوهای خوش به ویژه گلاب استفاده کنند.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد رضا نورس با بیان این که گلاب در طب ایرانی، مقوی بسیار خوب قلب و سیستم عصبی است افزود: اگر سکون توام با آرامش و شنیدن آوای قرآن یا دعاهای این ماه در فضای معطر به گلاب باشد نه تنها مفرح و مقوی قوای بدن است که به کشف و شهود باطنی نیز کمک می کند.
وی ادامه داد: بوییدن خیار تازه محلی، سیب رسیده زرد شیرین، پرتقال و میوه به بر جان روزه دار قوت دوباره می بخشد و از خشم و خشونت می‌کاهد و فرد را پذیرای گذراندن یک ماه پر از برکت و سعادت می کند.
معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ماه مبارک رمضان، روزه داران از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری و به جای آن از چهار مغز یعنی گردو، فندق، بادام و پسته نیم کوب استفاده کنند.

نورس افزود: روزه‌داری تاحدودی یبوست به همراه دارد بنابراین توصیه می شود در ماه رمضان از مصرف چای پررنگ خودداری شود و در وعده های افطار یا سحر، غذاهای ملینی مانند خورش آلو و خورش کرفس گنجانده شود.
وی با تاکید بر این که نوجوانان باید از مصرف زیاد غذاهایی با طبع گرم و خشک اجتناب کنند ادامه داد:اکتفا کردن به موادی مانند عسل یا خرما در وعده سحر قابل توصیه نیست و لازم است این خوراکی‌ها با غذاهایی مانند شیر مصرف شوند که گرمی و خشکی را تعدیل کند.
معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خوردن زیاد مایعات در وعده سحری مضر است زیرا نوشیدن آنها همراه با غذا باعث اختلال هضم، نفخ، ترش کردن معده و رفلاکس می شود.

نورس افزود: روزه داران حتما در سحر از لیمو ترش به همراه آب استفاده کنند تا بوی بد دهان در طول روز از بین برود.
وی اضافه کرد: سعی شود روزه داران از غذاهای خشک، چرب و سرخ شده مثل کوکو و کتلت  به دلیل افزایش تشنگی در سحر اجتناب یا از آنها کمتر استفاده کنند.