تهران- ایرنا- کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن کرونا که حاوی نانوذرات فریتین است و در تست‌های آزمایشگاهی، پاسخ ایمنی جالب توجهی ایجاد کرده، در موسسه تحقیقات ارتش آمریکا والتر رید در دست اقدام است.

به گزارش روز یکشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، کارآزمایی بالینی یک واکسن منحصر به فرد برای محافظت در برابر ویروس کرونا، که در موسسه تحقیقات ارتش والتر رید (WRAIR)، ابداع شده، آغاز می‌شود، دانشمندان این موسسه یک واکسن نانوذره‌ای، مبتنی بر فریتین، تولید کردند که روشی انعطاف‌پذیر برای هدف قرار دادن چندین نوع ویروس‌های کرونا است.

این واکسن، نانوذره فریتین spike (SpFN) نامیده می‌شود، طراحی کره‌ای شکل چند وجهی آن امکان ارائه چند پروتئین سنبله ویروس کرونا به سیستم ایمنی را فراهم می‌کند؛ راهبردی که می‌تواند به محافظت گسترده‌تر کمک کند.

دکتر کیوان مجرد، مدیر شعبه بیماری‌های عفونی نوظهور (EIDB) در این خصوص گفت: حتی قبل از شناسایی انواع مختلف کووید۱۹، تیم ما نگران ظهور ویروس‌های کرونا در جمعیت‌های انسانی بود، تهدیدی که در سال ‌های اخیر در حال تسریع است. به واکسنی مانند این نیاز داریم، واکسنی که بتواند به‌طور گسترده و پیشگیرانه در برابر ویروس‌های مختلف کرونا محافظت ایجاد کند.

وی افزود: در ابتدای یک مسیر طولانی قرار داریم. این پلتفورم را به‌عنوان واکسن نسل بعدی طراحی کرده‌ایم، واکسنی که زمینه را برای ارائه یک واکسن جهانی آماده می‌کند تا نه تنها از ویروس موجود محافظت کند، بلکه همچنین برای مقابله با انواع ویروس‌ها در آینده استفاده شود.

موسسه تحقیقات ارتش والتر رید، تلاش‌های تحقیقاتی درباره واکسن کرونا را رهبری می‌کند. مطالعات پیش بالینی نشان می‌دهد که SpFN باعث ایجاد پاسخ‌های آنتی‌بادی خنثی‌کننده بسیار قوی و گسترده در برابر ویروسی می‌شود.

فاز اول کارآزمایی بالینی در مرکز آزمایش های بالینی این موسسه در دست انجام است و ۷۲ داوطلب بزرگسال سالم از ۱۸ تا ۵۵ سال ثبت‌نام می‌کنند، شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی در گروه‌های دارونما یا آزمایش قرار می‌گیرند.

دکتر نلسون مایکل، رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی این موسسه نیز گفت: این اولین آزمایش بالینی انسانی برای واکسن ضدکرونای موسسه تحقیقات ارتش والتر رید است که قدرت و توانایی این موسسه را در انتقال سریع یافته‌های بنیادی به یک محصول تجاری نشان می‌دهد.

موسسه تحقیقات ارتش والتر رید (WRAIR ) بزرگترین مرکز تحقیقات پزشکی است که توسط وزارت دفاع آمریکا اداره می شود.