سنندج - ایرنا - رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی کردستان گفت: سال گذشته ۱۶۵ هزار و ۸۹۷ مورد بازدید و بازرسی از سه هزار مرکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان انجام شد.

محمدطاهر پارسافر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این بازدیدها ۱۰۶ هزار و ۳۱۱ کیلوگرم فرآورده دامی غیر قابل مصرف شناسایی، ضبط و پس از کسب دستور از مراجع قضایی، معدوم شده است.

وی تعداد پرونده ارجاع داده شده به مراجع قضایی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی را در سال گذشته ۴۳۵ مورد اعلام و اضافه کرد: پارسال در راستای انجام بازدیدها، ۳۵ مرکز نیز به دستور مقامات قضایی پلمب شد.

رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی کردستان افزود: تعداد تخلفات بهداشتی شناسایی شده در این بازرسی ها بیش از ۱۰ هزار مورد بود که راهکارها و راهنمایی‌های بهداشتی لازم به متصدیان مراکز ارایه شد.

پارسافر یادآور شد: سه هزار و ۲۲۲ نمونه در قالب چندین طرح از جمله طرح ارتقای کیفیت شیر خام، پایش باقیمانده‌ها در شیر خام و ماهی قزل آلا، خود کنترلی کشتارگاه‌های دام و طیور، نظارت بر کارخانه‌های تولید خوراک دام و طیور، مراکز قطعه بندی، بسته بندی و صنایع وابسته به دام و اماکن دامی و نظارت بر فرآورده های صادراتی به کشورهای همسایه و روسیه، اخذ شده و آزمایشهای لازم یا در محل آزمایشگاه مرکزی اداره کل و یا در قالب خرید خدمت توسط آزمایشگاه همکار انجام شد.

وی اظهار داشت: در ۶ کشتارگاه صنعتی طیور، بر کشتار تعداد ۱۳ میلیون و ۳۵۱ هزار و ۲۳۸ قطعه طیور گوشتی با وزن ۲۸ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۱۸۲ کیلوگرم و در هفت کشتارگاه دام استان نیز بر سلامت ۶۴ هزار و ۸۴۸ راس دام سبک و ۳۲ هزار و ۵۳۳ راس دام سنگین، نظارت بهداشتی انجام شد.

 رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: در مجموع هشت میلیون و ۲۷۱ هزار و ۵۱۲  کیلوگرم گوشت قرمز، سال گذشته تولید و تحت نظارت دامپزشکی روانه بازار مصرف شد.

پارسافر یادآور شد: در کشتارگاه‌های دام استان ۶۹ تُن و ۹۶۰ کیلوگرم و در کشتارگاه‌های طیور استان ۳۴۵ تُن و ۶۸۳ کیلوگرم و در مجموع در کشتارگاه های دام و طیور استان ۴۱۵ تُن و ۶۴۳ کیلوگرم فرآورده غیر قابل مصرف شناسایی، ضبط و از چرخه مصرف خارج و معدوم شد.

هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر بوده و حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب می‌شوند.