دکتر علیاصغر انجیدنی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۵۰ بیمارستان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند که به اندازه کافی تخت برای بیماران کرونایی در آنها موجود است.
وی ادامه داد: بدین منظور بیمارستانهای بزرگ دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیشتر ظرفیت خود را به درمان بیماران کرونایی اختصاص دادهاند.
به گفته وی، هم اکنون هزار و ۴۴۳ بیمار کرونایی در بیمارستان های خراسان رضوی بستری هستند که کمتر از هزار نفر آنان در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه معالجه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر انجام اعمال جراحی الکتیو یا غیرضروری در بیمارستانها محدود شده است و اگر نیاز باشد همه تخت های بیمارستانی به بیماران کرونایی اختصاص خواهد یافت.
مدیر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در عین حال از مردم تقاضا داریم به طور مستقیم به بیمارستانها مراجعه نکنند زیرا بیمارستانها بیشتر برای بیمارانی است که از طریق ۱۱۵، پزشکان متخصص و مراکز درمان سرپایی ارجاع داده شدهاند.
دکتر انجیدنی گفت: مراجعه مستقیم مردم به بیمارستانها علاوه بر ایجاد ازدحام در مراکز درمانی، مخاطرات انتقال بیماری را نیز به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: اولین گام تماس با سامانه ۱۹۱ است و تماس گیرنگان با علائم مشکوک از طریق مشاوره با کارشناسان به نظام ارجاع بیماران کرونایی هدایت می شوند.
وی گفت: اگر بیمار بدحال بوده و نیاز به مراجعه به مراکز درمان داشته باشد از سامانه ۱۱۵ برای انتقال وی استفاده می شود و اگر بدحال نباشد ترجیحا به مراکز درمان سرپایی انتقال داده می شود.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه این جمعیت توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد و تربتحیدریه و دانشکده های تربتجام و نیشابور خدمات رسانی می شود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه اعلام کرد که با فوت ۴۰۵ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۶۶ هزار و ۷۳۲ نفر رسیده است.
بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۶۴۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۸۹ نفر رسید.