به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ژیلا مهدی آقایی سند خود ارزیابی را یک راهنما برای موسسان و اعضای سمنها عنوان کرد و افزود: با این سند، سمنها میتوانند ساختار، ارتباطات، برنامهها و فعالیتهای خود را برای حفاظت از محیط زیست سرزمین، استانداردسازی کنند.
به گفته وی این برنامه با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست، ادارات کل و اعضای شبکه ملی سمنهای محیطزیست و منابع طبیعی کشور در ۳۱ استان در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: معرفی هر معیار خود ارزیابی، توسط اساتید با تجربه که با ساز و کار فعالیت سمن ها آشنا هستند، صورت خواهد گرفت.
آقایی تصریح کرد: سمن ها با مشارکت در این دوره توان افزایی ضمن آشنایی با معیارهای ارزیابی، میتوانند چالش های خود را شناسایی و توانمندیهای سمن خود را ارتقاء دهند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: این طرح با تسهیلگری و پشتیبانی معاونت آموزش و پژوهش ودفتر مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و حضور فعال شبکه ملی سازمانهای مردم نهاد محیطزیست و منابعطبیعی کشور از اسفندماه سال ۹۹ آغاز شده است.
وی توضیح داد: طرح توان افزایی سمنها، برای در برگیری سمنهای محیطزیست و منابعطبیعی تمام استانهای کشور، چهار دبیرخانه در ادارات کل محیطزیست استانهای معین کرمان، بوشهر، قزوین و مشهد تشکیل داده است.
آقایی ادامه داد: در هر منطقه معین ۱۴ کارگاه مشتمل بر معرفی پروژه و کارگاههای توان افزایی برای خود ارزیابی برگزار و سپس در هر استان همین کارگاه ها با همراهی نمایندگانی از سمنهای استانی برگزار میشود.
سند خود ارزیابی، در فرایندی مشارکتی با تلاش سمنهای محیطزیست و منابع طبیعی کشور و تسهیلگری دفتر مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، در زمان بیش از ۵ سال تدوین و بارها قبل از تأیید به نظر سنجی گذاشته شده است.
تیم اجرایی این پروژه که از یک سمن هستند، از هر استان تعدادی سمن همکار را با همکاری دبیران استانی شبکه ملی و ادارات کل محیط زیست انتخاب و به صورت مشارکتی به اجرا گذاردهاند.