به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمد رضا قدیر در جلسه کمیته واکسیناسیون استان تاکید کرد: طرح واکسیناسیون در قم در حال اجرا بوده و واکسیناسیون گروههای هدف با دقت و حساسیت در حال انجام است.
وی افزود: روند واکسیناسیون در استان قم، بر اساس شیوه نامهها و دستورات ارسالی وزارت بهداشت و سند ملی واکسن در حال انجام است و هیچ فردی خارج از نوبت واکسینه نخواهد شد.
وی ادامه داد: از تمامی گروههای هدف درخواست می کنیم که نسبت به واکسینه شدن، اقدام کرده تا بتوانند در راستای خدمات رسانی به جامعه تلاش داشته باشند.
قدیر گفت: به همشهریان عزیز قول می دهیم فرآیند واکسیناسیون در استان قم بر اساس ضوابط و دستورات و سهمیه اختصاص داده شده پی گیری شود.
۷۵۰۰ تن تاکنون در قم واکسینه شدند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در جلسه کمیته اجرایی واکسیناسیون بیان کرد: بیش از هفت هزار واکسن کرونا جدید وارد قم شده است که بر اساس شیوه نامههای وزارت بهداشت در حال تزریق است.
سیامک محبی افزود: در حال حاضر ۱۸ هزار دوز واکسن مرحله اول و دوم به قم وارد شده است که تاکنون واکسن به هفت هزار و ۵۰۰ تن تزریق شده و مابقی گروه ها نیز در حال انجام و یا منتظر زمان نوبت دوم هستند.
وی ادامه داد: پرسنل بهداشت و درمان، پاکبانان، جانبازان، سالمندان، بیماران خاص، کارمندان آرامستان ها و... از جمله گروه هایی بوده اند که تاکنون واکسن به ایشان تزریق شده است.
وی گفت: واکسن به گروههای هدف بر اساس برنامه در حال انجام است و تمام تلاش و هدف ما این است که بتوانیم بر اساس دستورالعمل ها واکسنها را تزریق کنیم.
قم از روز هجدهم فروردینماه در نقشه رنگ بندی کرونایی کشور به حالت قرمز درآمده است و درصدر استان هایی است که شیوع آن رشد صعودی دارد و دست اندرکاران به احتمال افزایش موارد ابتلا و فوتی در صورت توجه نکردن کافی شهروندان به محدودیت ها، پروتکلها و توصیههای بهداشتی ابراز نگرانی میکنند.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است. شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.