تهران – ایرنا– خشونت در آمریکا از هر نوعی جان شهروندان این کشور را تهدید می کند، از یک سو رفتار پلیس آمریکا در به قتل رساندن آمریکایی های به ویژه رنگین پوست و از سوی دیگر خشنوت های مسلحانه که به یک بیماری اجتماعی بدل شده؛ خشونت با سلاح گرم سالانه جان حدود ۳۸ هزار آمریکایی را می گیرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان با انتشار این خبر افزود که  پس از همه گیری ویروس کرونا اکنون همه گیری خشونت کشتن افراد با سلاح گرم گریبان این کشور را گرفته به نحوی که جو بایدن خواستار درمان این همه گیری در این کشور شده است.

سی ان ان گزارش داد: تنها طی یک ماه گذشته شاهد ۴۵ مورد خشونت با سلاح گرم و کشتار در سراسر آمریکا بوده ایم.

۱۰۰ کشته در روز

این شبکه خبری آمریکایی افزود: بنابر آمارها سالانه بیش از ۳۸ هزار نفر در آمریکا بر سر خشونت با سلاح گرم کشته شده و این بدان معنی است که روزانه یکصد آمریکایی دراین کشور با سلاح گرم به قتل می رسند.

آمریکایی ها صاحب ۴۰۰ میلیون قبضه اسلحه

سی ان ان ادامه داد: آمریکا یکی از مسلح ترین شهروندان جهان را دارد که  صاحب ۳۹۳میلیون قبضه سلاح گرم می باشند و با این محاسبه، هر شهروند آمریکا حداقل یک بار تجربه مواجه با خشونت  سلاح گرم در عمر خود را دارد.

این شبکه خبری افزود: ۵۱درصد از خودکشی های صورت گرفته در آمریکا نیز با سلاح گرم رخ داده است.

روزانه ۳ نفر توسط پلیس در آمریکا به قتل رسیدند

درحالی شبکه خبری از بحران خشونت سلاح گرم در آمریکا خبر می دهد که روزانه یکصد نفر بر اثر تیراندازی های مسلاحانه به قتل می رسند که نشریه آمریکایی نیویورک تایمز درگزارشی عنوان کرد: از زمان برگزار دادگاه  «درک شووین» - پلیس قاتل جورج فلوید- از ۹فروردین۱۴۰۰، بطور میانگین بیش از سه نفر در هر روز بدست نیروهای پلیس آمریکا به قتل رسیدند که در مجموع به ۶۴ فقره قتل می رسد.

همه گیری کشتار جمعی در آمریکا

تیراندازی منجر به کشتار جمعی  در آمریکا بخصوص در اواخر قرن بیستم  میلادی به یک پدیده رایج در این کشور بدل شد. پیش از آن، هنگامی که یک واقعه تیراندازی منجر به کشتار جمعی در آمریکا رخ می داد، فاصله زمانی تا حادثه مشابه بعدی بطور میانگین شش ماه بود اما در دهه ها و به ویژه سال های اخیر، میزان خشونت در آمریکا افزایش یافته بطوری که شاید هر هفته، اخبار مربوط به تیراندازی های مرگبار در گوشه و کنار این کشور منتشر می شود.

پدیده الگوبرداری 

پدیده ای موسوم به «کپی کت» (Copy-Cat) که در اصطلاح جامعه شناسی در آمریکا به معضل'الگوبرداری' و یا 'الهام جستن' از یک رخداد جنایی با سلاح گرم اطلاق می شود،  حال با توجه به حادثه اخیر تیراندازی در فدکس ایالت ایندیانا آمریکا که این بار نیز یک جوان سفیدپوست اقدام به کشتن ۸ نفر کرد، شاهد آن هستیم که فواصل زمانی این ناهنجاری اجتماعی در دوره ریاست جمهوری  جو بایدن به هم  نزدیک تر شده است.

بایدن  چالش  امنیتی کپی کت را  شرمساری ملی خواند

بایدن که هرگز تصور نمی کرد به کرات شاهد پدیده کپی کت طی پنج ماه نخست ریاست جمهوری خود باشد،  روز  جمعه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ بدنبال تازه ترین حادثه تیراندازی در مجموع پست آمریکا موسوم به «فدکس» شهر مینیاپولیس ایالت ایندیانا در واکنش به آن گفت: آنچه در حال رخ دادن است یک «شرمساری ملی» است؛ هر روز ما شاهد چنین کشتار جمعی در آمریکا هستیم، این یک شرمساری ملی است که باید خاتمه یابد.

موانع حذف حمل سلاح در آمریکا

بایدن درحالی با ادامه تیراندازی های مرگبار در  آمریکا مواجه است که برای مقابله با آن، با موانع قانونی و مسلح بودن صدها میلیون آمریکایی روبروست.

بنابر متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا،  از حق مردم برای داشتن سلاح و  حمل آن حمایت می کند  که در ۱۵ دسامبر ۱۷۹۱، به عنوان بخشی از ده متمم گنجانده شده در منشور حقوق ایالات متحده آمریکا به تصویب رسیده است.

شمار اسلحه  در آمریکا بیش از جمعیت این کشور است

موسسه پژوهشی «اسمال آرمز» (Small Arms)؛ یک موسسه پژوهشی  در ژنو سوئیس، بنابر تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ بعمل آورد، نشان داد که  برای هر ۱۰۰ آمریکایی حدودا ۱۲۰ قبضه سلاح گرم وجود دارد اما برای کشور یمن که دومین کشور پر چگالی از بابت حمل سلاح بعد از آمریکا شناخته می شد از هر ۱۰۰ شهروند یمنی تنها ۵۳ نفر به سلاح گرم مسلح بودند.

تا زمانی که خرید سلاح گرم در این کشور راحت تر از رفتن به یک فروشگاه است، پدیده کپی کت و حوادث کشتار جمعی  از جامعه آمریکا رخت برنخواهد بست.

**۱۳۰۲**

برچسب‌ها