بجنورد- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت: پارسال پرونده ۳۵ اثر تاریخی و طبیعی استان تایید و در فهرست آثار ملی به ثبت رسید که بیشترین آن مربوط به ابنیه تاریخی بود.

به‌گزارش روز دوشنبه روابط‌عمومی این اداره‌کل، حبیب یزدان‌پناه اظهار داشت: از این تعداد، ۲۴ پرونده مربوط به آثار و ابنیه تاریخی، ۶ اثر منقول تاریخی و فرهنگی و پنج اثر طبیعی بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی با اشاره به مطالعه و بررسی پیرامون آثار فرهنگی–تاریخی و طبیعی به‌منظور ثبت آن‌ها در فهرست آثار ملی، از برنامه‌ریزی لازم برای شناسایی و معرفی ارزش‌های میراث معنوی و طبیعی استان در راستای حفظ و ارتقا هویت تاریخی–فرهنگی آن‌ها خبر داد.

وی همچنین با اشاره به وجود ۵۲۳ اثر تاریخی استان که در فهرست ملی به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: حفاظت و مرمت این آثار، فعالیتی مستمر است که در طول سال باید موردتوجه قرار بگیرد و با توجه به اعتبارات محدود این حوزه، تلاش داریم تا با حداکثر استفاده از توان نیروهای پرسنلی و کارگاهی این مهم در سال جاری نیز به نحو مطلوبی انجام شود.

یزدان‌پناه تصریح کرد: در سال گذشته بالغ‌بر ۴۳ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت آثار و بناهای تاریخی استان هزینه شد که نسبت به سال ۹۸ شاهد رشد ۳,۷ برابری این اعتبارات بودیم.

وی افزود:  تا کنون ۷۴۳ اثر خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که از این تعداد، ۵۲۳ اثر تاریخی، ۵۴ اثر طبیعی، ۱۰۹ اثر ناملموس، ۲۵ اثر منقول تاریخی و ۳۲ پرونده میراث ناملموس نیز با به‌صورت مشترک در حیطه خراسان ثبت شده است.

استان خراسان شمالی با داشتن هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد.