رحمت صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از راهبردهای اصلی دانشگاه ارتقای وجهه بینالمللی آن است که تلاش شده تا با افزایش دانشجوی خارجی دانشگاه، انعقاد تفاهم نامه با دانشگاههای خارجی، برگزاری سمینار و کنفرانس مشترک با دانشگاههای خارجی و تبادل دانشجو، کارمند و استاد با دانشگاههای معتبر خارجی در قالب گرنتهای اروپایی این وجهه گسترش پیدا کند.
وی افزود: فعالیتهای پژوهشی مشترک با محققین خارجی، طرح پسا دکتری مشترک با اساتید خارجی، اعزام دانشجویان و اساتید به فرصتهای مطالعاتی، برگزاری دورههای تحصیلی یا پودمانی مشترک با دانشگاههای خارجی و دعوت از اساتید معتبر بینالمللی برای ارایه درس از دیگر برنامههایی است که دانشگاه کردستان با انجام آن سعی میکند تا نقش خود را در مقوله بسیار مهم بینالمللی سازی ایفا کند.
رییس دانشگاه کردستان به اجرای برنامه «کافه علم» با ابتکار حوزه روابط بینالملل دانشگاه اشاره کرد و افزود: در قالب این برنامه هر هفته یک وبینار بینالمللی توسط یک چهره علمی بینالمللی در حوزههای مختلف برگزار میشود که با استقبال بسیار خوبی هم روبرو شده است.
صادقی با اشاره به برنامه تبادل استاد، دانشجو و کارمند با کشورهای دیگر گفت: سال گذشته ۳۵ دانشجو و هفت استاد و کارمند با دانشگاههای معتبر دنیا در قالب ۱۳ گرنت بینالمللی انجام شد.
وی به انعقاد ۱۰ تفاهم نامه بینالمللی هم اشاره کرد و گفت: ۲۵ نشست نشست با دانشگاههای خارجی و ۴۵ وبینار بینالمللی در قالب کافه علمی برگزار شد.
صادقی اضافه کرد: بدلیل عملکرد بسیار مناسب کرسی مجازی، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان به دانشگاه کردستان اعطا شده و مدارس تابستانه و زمستانه با دانشگاه دوستی ملل روسیه برگزار شد.
صادقی با بیان اینکه این دانشگاه نقطه ضعفهای خاصی هم دارد گفت: کم بودن تعداد اعضای هیات علمی و نامناسب بودن نسبت استاد به دانشجو، تعداد کم رشته های مقطع دکتری، وضعیت نامناسب وب سایت انگیسی و فارسی دانشگاه و کمبود در تجهیزات و زیر ساختهای آزمایشگاهی از جمله این ضعفها است.
دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه با پذیرش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرفهایی برای گفتن داشته باشد.