به گزارش ایرنا، جوسپ بورل روز دوشنبه در آستانه برگزاری نشست غیر رسمی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا، به خبرنگاران گفت؛ به تازگی گزارشی را از طرف تیم ناوالنی دریافت کرده که بسیار نگران کننده است.
وی افزود: من چندی پیش به مسکو رفتم و در این زمینه پرسش هایی را روی میز گذاشتم اما پاسخی دریافت نشد و حالا وضعیت (از آنچه بود) بدتر شده است.
ناوالنی یکی از اصلیترین منتقدان پوتین و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ میلادی روسیه بود که به دلیل محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد.
وی بیستم ماه اوت (سی ام مرداد) سال گذشته در بازگشت از سیبری به مسکو بیمار شد و پس از فرود اضطراری هواپیما به بیمارستانی در شهر تومسک سیبری منتقل شد و سپس به یک مرکز درمانی در برلین انتقال یافت، جایی که پزشکان آلمانی در اوایل ماه جاری اعلام کردند، نشانههایی از مسمومیت وی با ماده سمی نوویچوک وجود دارد.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز با بررسی نمونههای گرفته شده از ناوالنی در یک مرکز درمانی ارتش آلمان در برلین اعلام کرده است که در مورد وی ماده سمی نوویچوک بکار گرفته شده است. اما روسیه این ادعاها را رد کرده و کاملا بی اساس میداند.
دادگاه مسکو بهمن ماه گذشته پس از چند ساعت شور ناوالنی را به دو سال و نیم حبس محکوم کرد.
روزنامه گاردین دیروز گزارش داد که پزشک شخصی او به همراه سه پزشک قلب دیگر از مقام های زندان خواسته اند امکان دسترسی فوری به این زندانی را فراهم کنند. یک کاردیولوژیست گفته است بیمار ما ممکن است هر لحظه جان خود را از دست بدهد و خواستار انتقال او به بخش مراقبت های ویژه شده است.
اتحادیه اروپا دیروز یکشنبه با صدور بیانیهای خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط ناوالنی شد. انگلیس، آلمان و فرانسه نیز در بیانیههای جداگانهای نسبت به وضعیت ناوالنی ابراز نگرانی کردهاند.
بورل همچنین به تحولات «خطرناک» در مرز روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت که تنش در روابط میان اتحادیه اروپا و روسیه بر سر مسائل مختلف سیاست خارجی رو به افزایش است. وی عنوان کرد که وزیر امور خارجه اوکراین برای ارائه گزارشی از آخرین وضعیت تنشها میان کییف و مسکو در نشست امروز وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا شرکت میکند.
بر اساس گزارش رسانهها، تنش ها در دونباس میان جدایی طلبان و دولت اوکراین از اوایل ماه جاری میلادی اوج گرفته است.
در ماه فوریه که هم ارتش اوکراین و هم جدایی طلبان از افزایش تلفات ناشی از درگیری ها خبر داده و یکدیگر را متهم به استفاده از سلاح های سنگین که ممنوع شده بود کردند، این نگرانی ایجاد شد که ممکن است آتش بس شکننده ای که در ژوئیه ۲۰۲۰ برقرار شده بود، نقض شود.
جنگ و ناآرامی در شرق اوکراین از ماه آوریل سال ۲۰۱۴ آغاز شد و روس تبارهای مناطق دونتسک و لوگانسک بطور یکجانبه جمهوری خودخوانده تشکیل دادند.