تهران – ایرنا – تارنمای سی ان ان روز دوشنبه نوشت: تیراندازی های متعدد در روزهای اخیر و محاکمه مامور پلیس قاتل جورج فلوید، آمریکا را وادار به رویارویی با فرهنگ خشونت آمیز خود کرده است.

به گزارش دوشنبه ایرنا؛ در تیراندازی های جداگانه روز یکشنبه در شهرهای مختلف ایالات متحده، دستکم هفت نفر جان خود را از دست دادند.

سی ان ان می افزاید: مجموعه وظایف هر نظام سیاسی با فرهنگ قطبی شدن و جدایی های عقیدتی که برخورد کافی با خشونت های مسلحانه، بدرفتاری و خشونت ماموران پلیس و نابرابری های نژادی را تاکنون غیرممکن ساخته، تضعیف می شود.

با وجود تلاش های جنجالی در سطح محلی، نتیجه معمول به دست آمده در چنین مواقعی، نشانگر فلج سیاسی در واشنگتن است که قطبی سازی ملی نهادیه شده نمی تواند موجب حتی اصلاحات حاشیه ای در مقررات انتظامی،  رفتار پلیس و حوزه ایمنی سلاح شود.

پرسش کنونی این است که آیا ملتی که تاکنون بیش از ۵۶۰ هزار نفر از شهروندانش را در همه گیری جاری از دست داده که به صورت نامتناسب به اقلیت های قومی و نژادی آسیب رسانده است، به پذیرش بازگشت به اوضاع پیش از این بحران تمایل دارد.

در حالی که هیئت منصفه دادگاه درک شووین پلیسی که با فشار دادن زانویش بر گردن جورج فورید در مینه سوتا، روز دوشنبه پس از شنیدن آخرین دفاع متهم برای صدور حکم وارد شور خواهد شد،  این محاکمه در داخل ایالات متحده و جهان به عنوان لحظه تعیین کننده ای دیده خواهد شد که برجسته کننده بی عدالتی در رفتار نظام پلیس آمریکا با شهروندان سیاهپوست و اقلیت نژادی این کشور است.

کارن باس نماینده کالیفرنیا در کنگره و حامی طرح اصلاحات دموکراتیک پلیس با تاکید بر لزوم مجرم شناخته شدن شاوین گفت که با وجود اهمیت مجازات در این محاکمه، اما این تنها مرحله نخست است.

در بخش دیگری از نوشتار سی ان ان آمده است: تیراندازی چند روز پیش پلیس به سوی دانته رایت جوان رنگین پوست ۲۰ ساله در حومه مینیاپولیس که منجر به کشته شدن او شد، میزان تکرارشوندگی چنین رخدادهایی را نشان می دهند که به سرعت به پیامدهای اندوهبار منجر می شود.

در پی انتشار تصاویر کشته شدن نوجوان ۱۳ ساله ای به نام آدام تولدو بر اثر تیراندازی پلیس در ماه مارس، تنش ها در شیکاگو اوج گرفت.

به رغم ادامه خشونت پلیس در آمریکا، برخی کنشگران محاکمه شاوین را بسیار با اهمیت ارزیابی می کنند.

مجلس نمایندگان تحت رهبری دمکرات ها تاکنون قانونی به نام عدالت جرج فلوید تصویب کرده که شامل یک رشته اقدامات مانند ایجاد سامانه سراسری ثبت بدرفتاری و خشونت پلیس و بررسی دوباره شرایط مصونیت ماموران از پیگرد است که به گفته منتقدان مانع رسیدگی به تخلفات پلیس می شود.

هر چند این طرح ها هم مانند بیشتر مصوبات دیگر با توجه به جو تیره سیاسی در سنا و عوام فریبی تندروان دو سوی سپهر سیاسی آمریکا، با سرنوشت نامشخصی روبروست.

طی روزها و هفته های اخیر موج فزاینده ای از خشونت باسلاح گرم  آمریکا را فرا گرفته که شامل کشتار شهروندان آمریکایی به دست نیروهای پلیس تا خشونت های مسلحانه در اماکن عمومی توسط شهروندان مسلح می شود.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پیش‌تر اعلام کرده بود که به شدت خواهان ممنوع شدن حمل سلاح‌های تهاجمی است. وی در میانه فوریه (بهمن) به مناسبت سالگرد تیراندازی در دبیرستانی در ایالت فلوریدا، از کنگره خواست که قانون حمل سلاح را بر پایه «عقل سلیم» اصلاح کند.

پنج نفر روز یکشنبه به دنبال تیراندازی و مجروح شدن در منطقه‌ای در لوئیزیانای آمریکا به بیمارستان انتقال یافتند. این سومین تیراندازی گزارش شده در این کشور طی ۲۴ ساعت است.

این در حالی است که پس از حادثه خونبار فدکس در ایالت ایندیانا و ویسکانسین، سه نفر یکشنبه شب در حادثه تیراندازی دیگری در تگزاس کشته شدند.

دولت بایدن از هنگام به قدرت رسیدن در اول بهمن ۱۳۹۹ تاکنون هیچ اقدام قاطعی در مورد محدود کردن حمل سلاح گرم نکرده است.