مهدی مشهدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به لزوم کاوشهای بیشتر برای شناسایی آثار تاریخی و باستانی اردستان افزود: به دلیل پیشینه تاریخی و قدمت شهرستان، اطمینان داریم محوطههای تاریخی و باستانی بسیاری در این منطقه وجود دارد که تاکنون برای شناسایی و کشف آنها اقدامهای تخصصی و کاوش های موثری به عمل نیامده است.
وی خاطر نشان کرد: هر ساله روز جهانی بناها و محوطهها (۱۷ آوریل) فرصتی برای ایجاد زیرساخت، مشارکتها و همکاریهای مختلف در این زمینه فراهم میکند.
هفت محوطه تاریخی در انتظار ثبت ملی
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان با بیان اینکه قدمت محوطههای تاریخی و باستانی اردستان به دوره اسلامی یا پیش از اسلام باز میگردد، تصریح کرد: در این شهرستان ۸۲ محوطه باستانی شناسایی شده و تاکنون پرونده هفت محوطه تاریخی برای ثبت ملی به اصفهان و تهران ارسال شده که امیدواریم به زودی در فهرست آثار ملی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه برخی از اثرهای تاریخی و طبیعی موجود در اردستان نیازمند اقدامهای کاوشی جدید است، اظهار داشت: شهر زیرزمینی اردستان یکی از فرصتهای منحصر به فردی است که باید اقدامهای کاوششناسی در آن انجام میگرفت، که به حال خود رها شده است.
مشهدی با تاکید بر لزوم اقدامهای کاوششناسی برای اثرهای تاریخی و باستانی اردستان گفت: با توجه به تعداد زیاد بناهای تاریخی منطقه، ضررت دارد اقدامهای کاوششناسی زیادی در شهرستان انجام شود.
لزوم تغییر نگاه شهرداریها به میراث فرهنگی
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان با تاکید بر اینکه باید نگاه شهرداریهای شهرستان درخصوص میراث فرهنگی و احیای بناهای تاریخی تغییر کند و از طرحهای میراث فرهنگی برای شکوفایی شهر استفاده بیشتری شود، تصریح کرد: تاکنون این استقبال به خوبی صورت نگرفته و این ظرفیت های ارزشمند کمتر مورد توجه بوده است.
وی با بیان اینکه باید نگاهها به مقوله میراث فرهنگی و تاریخی در اردستان تغییر کند، ادامه داد: شهرستان اردستان ظرفیت و قابلیت مطرح شدن به عنوان یکی از شاخصترین مقصدهای گردشگری استان اصفهان را دارد و لازم است در این زمینه فعالیتهای اساسی و زیربنایی در دستور کار قرار گیرد.
شهرستان اردستان با افزون بر ۴۲ هزار نفرجمعیت و برخورداری از ۸۵ اثر ثبت ملی، یک اثر جهانی، ۲ بافت تاریخی و ۸۲ محوطه باستانی در ۱۱۸ کیلومتری شمالشرقی اصفهان قرار دارد.