به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس صابر عصر دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت پسماند آستارا گفت: کار فرهنگی برای تشویق مردم به تفکیک زباله کافی نیست بلکه شهرداری ها و شرکت های جمع آوری زباله باید برای خرید هر کیلو زباله تفکیک شده از مردم در ساعات شبانه روز قیمت تعیین و از طریق اپلیکیشن به مردم اعلام کنند.
وی ادامه داد: در این طرح به صورت برد - برد صرفه و صلاح هر سه ضلع مدیریت پسماند یعنی شهرداری ها، شرکت های جمع آوری و بازیافت زیاله و شهروندان ملاحظه خواهد شد و طبق تجربه ای که با اجرای چنین طرحی در کلان شهر رشت به دست آمده، درآمد حاصله از زباله تفکیک شده باعث تشویق شهروندان به مشارکت در این طرح می شود.
وی همچنین بر ضرورت وجود چند شرکت در طرح تفکیک و بازیافت زباله برای ارتقا سطح کیفی و کمی مدیریت پسماند تاکید کرد و از شهرداری های آستارا و لوندویل خواست با همکاری همدیگر شرکت مشترکی در این خصوص تشکیل دهند.
صابر، انباشت زباله در مسیر برخی شهرها و روستاها را برای شهرستان گردشگرپذیر آستارا نامناسب خواند و بر اجرای طرح تفکیک زباله در روستاهای بزرگی همچون چلوند و کانرود تاکید کرد و نقش آفرینی بیشتر رسانه ها را در ترویج مدیریت صحیح پسماند خواستار شد.
فرماندار آستارا مدیریت پسماند عفونی را در دوره شیوع کرونا بسیار با اهمیت تر از دوره های قبل دانست و از دستگاه های مسئول خواست : جمع آوری و امحاء پسماند عفونی از مطب ها و مراکز درمانی را با حساسیت و دقت بیشتر انجام دهند.
معاون برنامه ریزی و عمرانی فرماندار آستارا نیز ساماندهی محل دفن زباله و توسعه اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا را دو محور کار ستاد مدیریت پسماند این شهرستان در سال ۱۴۰۰ دانست و از متولیان امر خواست تا گزارش پایش و جمع آوری زباله های عفونی مطب ها را به طور مرتب به فرمانداری اعلام کنند.
کامبیز لقمانی مقدم نفرات و گروه های غیربومی جمع آوری کننده زباله را مانع کار شرکت های معتبر و قانونی اعلام کرد و از نیروی انتظامی خواست با گروه های غیربومی و غیرقانونی فعال در این عرصه برخورد شود.
وحید مصطفی دوست رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا در این جلسه به اجرا نشدن طرح تفکیک زباله در برخی روستاها و مناطق شهری بخش لوندویل اشاره کرد و همکاری شهرداری ها و دهیاری ها را برای گسترش این طرح ضروری دانست.
وی گفت: فروردین ماه امسال ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم زباله عفونی از مطب ها و مراکز درمانی شهرستان آستارا جمع آوری و امحا شده است و دوم اردیبهشت ماه به عنوان روز زمین پاک با شعار "احیای زمین، افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار" فرصت مناسبی برای ترویج مدیریت پسماند در جامعه است.
جواد معیتی شهردار آستارا نیز در این جلسه از ساماندهی محل دفن زباله و شیرابه های آن با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار سال قبل خبر داد و گفت: برای ادامه این طرح در سال جاری نیز ۱۰ میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداری ها و دهیاری ها اختصاص یافته است.
وی میزان زباله جمع آوری شده در شهر آستارا را روزانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن اعلام کرد و از احداث راه دسترسی به محل دفن زباله و تداوم برنامه های لازم برای مناسب سازی فضا و محوطه آن در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
نعمت یاورپور شهردار لوندویل نیز نبود اعتبار، ماشین آلات و نیروی انسانی لازم را از مشکلات حوزه مدیریت پسماند در این شهر اعلام کرد و توحید کرم زاده بخشدار لوندویل، شیوه رایج جمع آوری زباله در روستاهای این بخش را سنتی اعلام کرد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت و بخش های مرکزی، لوندویل و ۶۲ روستا در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.