ساری - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به تداوم شرایط قرمز کرونایی استان مازندران گفت: برنامه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان مازندرانی برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران، علیرضا سعدی‌پور در وبیناری که با حضور اولیاء و دانش‌آموزان سراسر استان در شبکه شاد برگزار شد، ضمن تاکید بر اهمیت فرایند هدایت تحصیلی، افزود: استان مازندران با بیش از ۴۱ هزار دانش‌آموز واجد شرایط هدایت تحصیلی، این فرایند را امسال به دلیل قرارگیری در زیست بوم جدید کرونایی، به صورت مجازی انجام خواهد داد.

وی با بیان اینکه سال تحصیل گذشته به دلیل تازگی شرایط شیوع ویروس کرونا بخشی از فرآیند هدایت تحصیلی به صورت حضوری و با نوبت بندی انجام گرفت ادامه داد: امسال این شرایط و امکانات فراهم شده است تا بدون حضور والدین و به صورت مجازی عملیات هدایت تحصیلی دانش آموزان به مقاطع متوسطه و متوسطه اول انجام شود. 

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران اعلام کرد: دستور العمل و همچنین شیوه هدایت تحصیلی مجازی به زودی برای مدارس و سپس والدین اطلاع رسانی خواهد شد. 

سعدی پور با اشاره به تفکراتی که در زمینه هدایت تحصیلی از سوی خانواده ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: خانواده‌ها نباید در این زمینه دانش‌آموزان را مجبور به انتخاب یک رشته خاص کنند زیرا که عوامل متنوعی در انتخاب رشته، دخیل است.

وی آینده تحصیلی و اجتماعی دانش آموزان را در گرو این انتخاب رشته دانست و تاکید کرد: گاهاً دیده می‌شود دانش‌آموزی که شرایط احراز ورود به یک رشته خاص را ندارد اما با اصرار والدینروبرو می شود که می‌تواند آینده دانش‌آموز و حتی دیگر دانش‌آموزان واجد شرایط را به خطر بیندازد.

این مقام مسئول با اشاره به ویژگی های فردی دانش‌آموزان، گفت: تفاوت های فردی در میان همه افراد جامعه از بدو تولد وجود دارد و هر یک از دانش‌آموزان هم دارای استعداد متفاوتی هستند و شکوفایی این استعدادها بستگی به شرایط و همچنین قرارگیری در موقعیت مناسب دارد به همین دلیل در هنگام انتخاب رشته باید به این اصل توجه کنیم.

سعدی پور با اشاره به تغییر رویه آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: رویکرد آموزش و پرورش مازندران از سوی حافظه محور به سوی مهارت محوری در حال تغییر است از این رو بر طبق سند تحول بنیادین، تا پایان برنامه ششم توسعه، باید ۵۰ درصد دانش‌آموزان به سوی هنرستان و کاردانش هدایت شوند. هدایت دانش‌آموزان به سوی رشته های فنی و حرفه ای باعث ورود هر چه سریعتر دانش‌آموزان به بازار کار و رسیدن به دوره اصلی شغلی است.

وی با اشاره به پیش نیازهای مورد توجه در امر انتخاب رشته، خاطرنشان کرد: خانواده‌ها به همراه دانش‌آموزان باید در این ایام مهم و سرنوشت‌ساز کاملا آگاهانه و با علم به شرایط و آینده هر رشته، به خصوص آینده شغلی که در نهایت در انتظار دانش‌آموزان است، بپردازند.

مدیرکل آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: به منظور بهره‌گیری خانواده‌ها از هدایت تحصیلی، کلیپ های متعددی با حضور کارشناسان، کارآفرینان و تحصیلکردگان رشته های مختلف در حال تهیه و تدوین است و به زودی از طریق شبکه شاد در اختیار خانواده ها قرار میگیرد.

سال تحصیلی گذشته ۴۰ هزار دانش آموز مازندرانی از پایه نهم به دهم کوچ کردند که از این تعدد ۴۵ درصد به رشته های فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش و ۵۵ درصد نیز به رشته های نظری خواهند رفت.

فصل هدایت تحصیلی به طور معمول از تیرماه هر سال آغاز می شود و  به طور کلی از اواسط تیر ماه والدین می توانند با دریافت اجازه در مدارس پیش ثبت نام کنند تا فرم شماره هفت و کارنامه تحصیلی دانش‌آموز قابل دسترسی باشد.