شهنام عرشی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: چنین موضوعی که سالمندان و افراد بالای ۶۰ سال، بیماران خاص یا بیماران قلبی و غیره برای دریافت واکسن به سامانه سیب یا هر سامانه دیگر وزارت بهداشت مراجعه و ثبت نام کنند، وجود ندارد به خصوص اینکه اکثر مردم عادی دسترسی و امکانات لازم برای ثبت نام در سامانه های اینترنتی را ندارند و این خبر که در آن عکس سامانه سیب را هم قرار داده اند، واقعی نیست.
وی گفت: روند واکسیناسیون کرونا به این شکل است که دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس برنامه و سند ملی واکسیناسیون کرونا که وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ کرده، افراد مشمول و اولویت دار واکسیناسیون را اعلام می کنند و این افراد برای دریافت واکسن به مراکز تعیین شده مراجعه می کنند.
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: اکنون در فاز اول واکسیناسیون کرونا فقط کارکنان بخش بهداشت و درمان مشمول دریافت واکسن هستند که در بخش دولتی در بیمارستانها و در بخش خصوصی از طریق نظام پزشکی و نظام پرستاری با شناسایی افراد مشمول واکسیناسیون به مراکز وزارت بهداشت معرفی می شوند.
وی گفت: گروه دیگری که در فاز اول وا کسیناسیون کرونا در اولویت هستند، بیماران خاص، جانبازان بالای ۵۰ درصد، بیماران مبتلا به سرطان هستند، مردم می توانند در تماس با معاونت بهداشت یا معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی منطقه خودشان درباره جزئیات زمان واکسیناسیون این گروه ها بپرسند و افرادی هم که از طریق سازمانهای خاصی مشمول واکسیناسیون قرار می گیرند مانند بنیاد جانبازان، سازمان نظام پزشکی یا نظام پرستاری می توانند از طریق این سامانها موضوع را پیگیری کنند.
عرشی افزود: فاز دوم واکسیناسیون کرونا احتمالا اواخر اردیبهشت شروع می شود و طبق سند ملی واکسیناسیون سالمندان بالای ۶۵ سال مشمول فاز دوم هستند که البته به تدریج به صورت پله ای ابتدا سالمندان بالای ۸۰ سال، بعد بالای ۷۵ سال، بعد بالای ۷۰ سال و بعد بالای ۶۵ سال برای دریافت واکسن فراخوان می شوند.
وزارت بهداشت همچنین طی پیامی در کانال تلگرامی وبدا ضمن هشدار به شهروندان درباره اخبار جعلی ثبت نام برای واکسن کرونا اعلام کرد: برای دریافت واکسن و ثبت پرونده سلامت نباید وارد هیچ سایت و لینکی شوند و مراقب باشند.
اخیرا عده ای با تولید یک پیام جعلی از مردم می خواهند وارد لینک سایتی به نام سیب شوند تا بتوانند با ثبت نام خود در مرکز بهداشت، واکسن کرونا بگیرند.
وزارت بهداشت اعلام کرد: سامانه سیب به هیچ عنوان در دسترس مردم نیست بلکه فقط مراقبان سلامت و پزشکان می توانند وارد شوند و به هیچ عنوان به بهانه ثبت نام واکسن و ایجاد پرونده وارد سایتی تحت هر عنوانی نشوید. هیچ تشکیل پرونده ای در شرایط فعلی نیاز به ثبت نام اینترنتی ندارد و هیچ لینکی برای ثبت نام و پرداخت هزینه صحت ندارد. گول پیام های مجازی را نخورید.
وزارت بهداشت در این پیام اعلام کرد: به هیچ عنوان در این شرایط کرونا برای گرفتن واکسن به مراکز بهداشت مراجعه نکنید. چون هنوز واکسیناسیون گروههای جمعیتی شروع نشده است. اگر خبری شود، در رسانه ها اعلام عمومی می شود.
وزارت بهداشت تاکید کرد: فقط برای تشکیل و استعلام پرونده بهداشتی با شماره تماس نزدیکترین مرکز یا پایگاه یا خانه بهداشت محل سکونت تماس بگیرید و از مراقبان سلامت و بهورزان خود وضعیت دارا بودن یا نبودن پرونده بهداشتی خود را سوال کنید. اگر پرونده نداشته باشید یا ناقص باشد مراقبان سلامت در شهرها و بهورزان در روستاها از شما می خواهند برای تکمیل پرونده مراجعه کنید. پس به هیچ عنوان برای واکسن یا امور غیر مرتبط به مراکز بهداشت مراجعه نشود.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون دو میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۳۵ نفر با تست مثبت در ایران به طور قطعی به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده اند و از این تعداد ۶۷ هزار و ۱۳۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرده است: تا کنون ۴۱۶ هزار و ۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۳۴ هزار و ۴۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵۵۰ هزار و ۱۳۱ دوز رسیده است.