به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، "جان کربی" سخنگوی پنتاگون تصریح کرد: تحرکات و فعالیت های نظامی روسیه در این مقطع زمانی نزدیک مرز با اوکراین بزرگتر از اقدام مشابه مسکو در سال ۲۰۱۴ است.
این مقام ارشد نظامی آمریکا از ارائه جرئیات بیشتر در مورد این ادعایش یا شمار نیروهای روس در مرز با اوکراین امتناع کرد.
سخنگوی پنتاگون همچنین خاطر نشان کرد که مشخص نیست این تحرکات نظامی برای اهداف آموزشی یا رزمایشی بوده یا اهداف دیگری.
پیش از این برخی رسانهها گزارش دادند که روسیه حضور نظامی خود در مرز اوکراین را در هفته های اخیر و همزمان با تشدید درگیری ها در شرق اوکراین با جدایی طلبان طرفدار روسیه افزایش داده است.
روابط میان روسیه و اوکراین پس از استقلال این کشور در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی همواره پرتنش بوده است. از دید کشورهای غربی و به ویژه اعضای ناتو، روسیه در مرزهای غربی خود در حال توسعه طلبی بوده و با همین هدف در سال ۲۰۰۸ به گرجستان و در ۲۰۱۴ به اوکراین لشکرکشی کرده است.
در ادامه درگیری های سال ۲۰۱۴، روسیه توانست شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کند و از آن پس روابط غرب و روسیه بیش از پیش تنش آلود شد، هرچند اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا، به جز چند مورد تحریم، در عمل کار خاصی علیه روسیه از پیش نبردند.
در روزهای اخیر بار دیگر مناطق مرزی میان روسیه و اوکراین شاهد تنش بوده است. دبیرکل ناتو اخیرا روسیه را به انتقال هزاران نیروی آماده رزم به منطقه مرزی با اوکراین متهم کرد. روس ها این موضوع را رد نکرده و در مقابل، غرب و آمریکا را متهم می کنند که با مسلح کردن برخی نیروهای اوکراینی در صدد ایجاد بی ثباتی و ایجاد چالش برای روسیه هستند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان نیز در واکنش به گزارش هایی درباره افزایش حضور نظامی مسکو در دریای سیاه، خواستار تنشزدایی بین روسیه و اوکراین شد.