تهران-ایرنا-  کریس مورفی سناتور دموکرات کنگره و از حامیان بازگشت دوباره آمریکا به توافق هسته ای ایران گفت: ثابت شد مخالفت با برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) نه تنها از لحاظ نظری بلکه در عمل- اشتباه بود.

به گزارش ایرنا، روزنامه صهیونیستی انگلیسی زبان هاآرتص به اظهار نظر برخی مقام های آمریکایی و صهیونیستی درباره برجام پرداخته و به نقل از لیندا توماس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد و بدون اشاره به خروج ایالات متحده از برجام، نوشت: موضع آمریکا درقبال توافق هسته ای ایران روشن است؛ اگر ایران به طور کامل به تعهدات خود پایبند باشد ما آمادگی بازگشت به توافق را داریم.

وی همچنین گفت: همان طوری که  مشارکت ما در مذاکرات جاری در وین نشان داد با شرکای بین المللی خود همکاری می کنیم تا مشخص شود آیا بازگشت به توافق امکان پذیر است یا نه.

 گریگوری میکس نماینده دموکرات از ایالت نیویورک و رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا با تایید این اظهارات و با ادعای اینکه ایران مجهز به سلاح هسته ای  «غیرقابل قبول» است، افزود: بهترین راه برای جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هسته ای از طریق دیپلماسی است و او از تلاش های دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای حفظ اصل پایبندی در قبال پایبندی در قبال توافق هسته ای ایران حمایت می کند.

وی گفت: نه ما و نه اسرائیل نباید تحرکاتی را برای شروع جنگ آغاز کنیم و این آخرین گزینه احتمالی خواهد بود.  

یائیر گولان (Yair Golan)  قانونگذار حزب سوسیال دموکراتیک رژیم صهیونیستی موسوم به «میرتس/ Meretz» و ژنرال بازنشسته ارتش این رژیم گفت: «خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از توافق هسته ای ایران کمکی به امنیت اسرائیل و خاورمیانه نکرد. دیپلماسی راهی برای کاهش تهدید ایران درمنطقه و اسرائیل است. برنامه جامع اقدام مشترک کامل نیست اما هیچ توافق بدون نقص وجود ندارد. با این حال این توافق از گزینه هایی که در آن زمان وجود داشت بهتر است.»

گولان خواستار بازگشت دوباره آمریکا به برجام شد و آن را اولین گام برای جلوگیری از پیشرفت (ادعایی) جنبه نظامی برنامه هسته ای ایران دانست.

این مقام صهیونیستی اظهار داشت: «اسرائیل باید برای کمک به ائتلاف بین المللی به عنوان متحد به دولت بایدن کمک کند و از دخالت مانند آنچه که در سال ۲۰۱۵ انجام داد پرهیز کند.»

هجدهمین دور از نشست‌های کمیسیون مشترک برجام از روز ۱۳ فروردین ماه جاری به صورت برخط با مشارکت معاونان سیاسی ایران و کشورهای ۱+۴ برگزار شد. نمایندگان کشورها در نشست ۱۳ فروردین تصمیم گرفتند ادامه گفت و گوها به صورت حضوری در وین برگزار شود.

روز شنبه دور چهارم نشست‌های کمیسیون مشترک با هدف بررسی روند و نتایج گفت‌وگوهای فنی کارشناسان در زمینه رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای برگزار شد.  حاضرین در این نشست به بررسی روند گفت‌وگوها در روزهای گذشته پرداخته و گزارش گروه‌های کارشناسی در خصوص حوزه‌های تحریم و هسته‌ای را دریافت کردند.

در این نشست مقرر شد گفت‌وگوهای دو و چندجانبه و همچنین رایزنی‌های فنی در روزهای آینده ادامه یافته و در صورت نیاز کمیسیون مشترک بار دیگر تشکیل جلسه دهد.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر با بیان اینکه اعضای برجام در جریان مذاکرات دو هفته گذشته از گفت‌وگوهای کلی، روی بحث درباره جزئیات لغوتحریم‌ها و مسائل هسته‌ای متمرکز شده‌اند گفت که رگه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات دیده می‌شود.

«جوسپ بورل» روز دوشنبه  در پایان نشست غیر رسمی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که در این جلسه آخرین وضعیت گفت‌وگوها درباره برجام مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به مذاکراتی که با وزرای امور خارجه آمریکا و ایران داشته گفت: به نظر می‌رسد که هر دو طرف مایل هستند درباره برجام به توافق برسند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود که مذاکرات جاری در وین وارد جزئیات رفع تحریم‌ها و اجرای کامل برجام شده است. وی با بیان اینکه قادر به ارائه جزئیات نیست افزود که هر دو طرف برای رسیدن به توافق حسن نیت دارند.