به گزارش ایرنا تعداد بیماران کرونایی بدحال شهرستان همچنان افزایشی است و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز حدود ۶۰ درصد تخمین زده میشود؛ این در حالی است که رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی افراد سالم و رعایت قرنطینه از سوی افراد مبتلا چنان جدی گرفته نمیشود.
بازار مراغه تا حدود زیادی تعطیل شده اما در گوشه و کنار شهر هنوز مغازههایی که کرکرههای آنها تا نیمه باز است و رفتوآمد نیمخیز به این مغازهها جریان دارد، مشاهده میشود.
از آرایشگاههای زنانه زیرزمینی تا زیرآبی رفتن برخی از غذاخوریها که باید به صورت بیرونبر فعالیت کنند، این موضوع را القا میکند که برخیها به سهم خودشان در رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجه هستند.
دم افطار هم صفهایی که به فاصله اجتماعی تنه میزند، در مقابل سنگکپزیها و نان روغنیها جلولان میدهد و عادیانگاری کرونا در بین برخی از ساکنان این شهرستان را به نمایش میگذارد.
با کمی تامل در گفتوگوی روزانه مردم به خوبی میشود استمرار رفتوآمدهای خانوادگی ولو در سطح اعضای درجه یک خانواده را متوجه شد؛ غافل از اینکه هر تجمعی ممکن است در این روزها فاجعهبار باشد.
«غلامحسن» از شهروندان مراغی میگوید: تولد نوهام را با جمع محدود برپا کردیم؛ نه تنها ما بلکه تا حدودی همه خانوادهها با اعضای درجه یک خانواده خودشان رفتوآمد دارند.
«حمیدرضا» نیز میگوید: چند روز پیش هم خودم و هم همسرم علایم کرونا را داشتیم و فکر کنم چون بدن ما «آنتیبادی» دارد، فقط یکی دو روز درگیر بدن درد و تب مختصر بودیم؛ روز طبیعت در کنار جمعی از خویشاوندان گذراندیم و فکر میکنم همانجا با ویروس کرونا درگیر شده بودیم.
وی با اشاره به اینکه به طور قطع نمیشود راجع به مبدا و محل ابتلا به کرونا اظهارنظر کرد، بیان میکند: بعد از تجمع روز سیزدهبدر، برخی دیگر از خویشاوندان هم علایم کرونا داشتند و تنها یکی دو نفر از آنان به شدت مریض شدند.
«معصومه» مادر بزرگ ۷۸ سالهای است که برای دیدن نوه بیمارش به منزل دخترش میرود؛ او میگوید که نوهام اسهال و استفراغ دارد و امیدوارم کرونا نگرفته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه احتمال ابتلای نوهاش به کرونا وجود دارد، به دیدن او میرود؟ پاسخ میدهد: ضمن استفاه از ماسک، فاصله اجتماعی را رعایت خواهم کرد؛ مجبورم چون دلم تاب و توان ندیدنش را ندارد.
اینها حرفهای بیپرده مردمی است که انتظار دارند تا محدودیتها به فروکش کردن موج چهارم کرونا منجر شود اما گویا سهم چندانی برای خود در کنترل این موج قائل نیستند.
تعداد فوتیهای کرونا طی روزهای آینده افزایش مییابد
رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه با اشاره به افزایش روزافزون تعداد بیماران کرونایی بدحال، میگوید: با تداوم این روند، تعداد فوتیهای کرونا در این شهرستان طی روزهای آینده افزایش خواهد یافت.
به گفته «اصغر تنومند» پیشبینیهای لازم برای پذیرش بیماران در سایر بیمارستانهای شهرستان انجام شده و علاوه بر ۱۶۰ تخت بیمارستان امیرالمومنین(ع)، ۶۰ تخت در بیمارستان سینا و ۳۰ تخت در بیمارستان شهید دکتربهشتی در نظر گرفته شده است اما کادر بهداشت و درمان به شدت خسته هستند.
وی ادامه می دهد: مبتلایان به کووید ۱۹ برای کمک به کادر بهداشت و درمان باید در قرنطینه بمانند، کسانی که مبتلا نیستند از تجمعها دوری کنند و افرادی که دارای علایم این بیماری هستند، در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا مرگ و میر ناشی از شیوع این ویروس کاهش یابد.
وی اظهار داشت: با توجه به شناسایی ویروسهای جهش یافته از جمله ویروس انگلیسی، برگزاری مجالس ترحیم، مذهبی و عروسی و همچنین تجمع در پارکها و بوستانها میتواند در این روزها خطرناک باشد.
تاکید فرماندار بر رعایت حداکثری پروتکلها
فرمانار شهرستان ویژه مراغه و رییس ستاد مقابله با کرونای شهرستان نیز با تاکید بر رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای شرایط قرمز، میگوید: فرهنگسازی از سوی فعالان فضای مجازی و رسانهها در این روزهای قرمز کرونایی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی افزود: مراغه در اواخر مهر سال گذشته در این خصوص تجربه خوبی داشت و فعالان مجازی، فرهنگی، رسانهای و بزرگان و مشاهیر شهرستان در روزهایی قرمز کرونایی همراهی خوبی با ستاد مقابله با کرونا داشتند که موجب کاهش آمار بیماری در شهرستان شد.
وی بیان کرد: متاسفانه شاهد روند صعودی آمار مبتلا، بستری و فوتی کووید ۱۹ در شهرستان هستیم و از این رو همکاری تمامی اعضای ستاد مقابله با کرونا و نظارت بر نحوه فعالیت و اجرای دستورالعملهای ستاد میتواند در کاهش و روند نزولی آمار بسیار تاثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: فعالیت گروههای شغلی ۲، سه و چهار صنفی در شهرستان مراغه با توجه به وضعیت قرمز همچنان تا اطلاع بعدی ممنوع است و امیدواریم شاهد بیشترین همکاری در این خصوص باشیم.
وی اضافه کرد: با هدف پیشگیری و شناسایی به موقع بیماران و جهت دسترسی آسانتر به خدمات تشخیصی ویروس کرونا، مراکز اخذ تست سریع کرونا در تمامی مراکز بهداشتی شهرستان راهاندازی شده است.
فرماندار مراغه از مردم شهرستان خواست تا در صورت داشتن هرگونه علایم به نزدیکترین مرکز بهداشت محل سکونت خود مراجعه کنند تا پس از معاینه و با تشخیص پزشک نسبت به اخذ آزمایش سریع کرونا از آنان اقدام شود.
موسوی اضافه کرد: مراجعه و تشخیص سریع بیماری و رعایت قرنطینه ۱۴ روزه از گسترش بیماری به سایر افراد جلوگیری خواهد کرد بنابراین سهم مردم در کنترل موج چهارم کرونا بسیار حیاتی است.
به گزارش ایرنا تعداد بستریهای مبتلا به کووید ۱۹ در مراغه از ۲۰ نفر در اول فروردین به بیش از ۱۵۰ نفر در زمان حاضر رسیده است و نگرانیهایی از بابت تداوم روند افزایشی ابتلا در بین مسئولان وجود دارد.
مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجانشرقی قرار دارد و این شهرستان همچنان در وضعیت قرمز کرونایی است.