پروانه پدرام شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تحلیلهای جامعه شناختی و مطالعات اجتماعی فراوان در جوامع مختلف نشان داده که جلب و جذب اعتماد مردم همواره ضرورتی اجتناب ناپذیر در امر مشارکت سیاسی و اجتماعی افراد بویژه درعرصه حساس انتخابات به عنوان بارزترین و شاخص ترین نوع مشارکت در راستای تحکیم پایه های قدرت و تثبیت و بقای هر نظام سیاسی بوده و هست.
پدرام گفت: البته نباید فراموش کرد که جلب و جذب اعتماد عمومی باید با توجه به اصل همبستگی، وحدت و انسجام همراه باشد و آنگاه می توان بر تاثیر و نقش موثر و تعیین کننده این مولفه ها بیشترامیدوار بود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اوز با بیان اینکه اعتماد مردم امروزه به اصلی پذیرفته شده در جوامع مختلف تبدیل شده است، گفت: این امر مقدس باید به بهترین شیوه های ممکن محقق و حتی در هر رویدادی باید اطلاع رسانی های درست به مردم صورت گیرد و هر لحظه نیز پذیرای انتقادها و پیشنهادهای آنها باشیم.
پدرام اظهار داشت: تنوع نامزدها و حتی ورود افراد جدید با برنامههای متفاوت میتواند زمینهساز افزایش و مشارکت پرشور مردم در عرصه انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ باشد.
وی در عین حال گفت: تنوع لازم است اما تعدد و تکثر نامزدها ممکن است انتخاب را مشکل و گاه حتی سردرگمی نیز ایجاد کند و البته تنوع نامزدها را همواره در انتخابات ریاست جمهوری شاهد بوده ایم و شاید این دوره هم استثنا نباشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اوز گفت: تنوع و حضور چهره های جدید دارای برنامه های سازنده با رویکردهای ملی و بین المللی و توجه به نیازهای مردم و رده های سنی مختلف به ویژه جوانان بر مشارکت بیشتر و آگاهانه مردم تاثیر دارد.
پدرام، همچنین انتخابات آتی بویژه سیزدهمین دوره ریاست جمهوری را با وجود برخی تحولات و دگرگونی ها در ابعاد مختلف از جمله وجود تنوع و تعدد منابع خبری و رسانه ها متفاوت تر دانست و گفت: در دوره کنونی به لطف دسترسی افراد به این منابع و به دنبال آن افزیش سطح آگاهی ها، عوامل خارجی نمی توانند نفوذ چندانی بر جهت دهی افکار داشته باشد.
او معتقد است که مردم در شرایط کنونی بیش از گذشته در صحنه هستند و اوضاع و شرایط کشور را با هوشیاری رصد میکنند.
این استاد دانشگاه همچنین انتخابات ۱۴۰۰ بویژه ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی را نمود اولویت مجریان برگزاری انتخاباتی سالم و بارز حضور و مشارکت آگاهانه همه اقشار مختلف جامعه دانست و گفت: حضور قوی تر نامزدها و ارایه برنامه های عملی از سوی آنها می تواند بسیاری از موانع و چالش های احتمالی را کمرنگ و امید تازه ای را برای خواسته های متعدد افراد جامعه و نیز مشارکت معنادار و متفاوت تر آنها را نوید دهد.
وی اظهار داشت: صداقت در رفتار، گفتار و عملکرد و همچنین پیشینه فعالیت نامزدهای شاخص در کنار ویژگی های بارز برخی نامزدهای جدید نیز می تواند در بالابردن سطح اعتماد مردم و میزان افزایش مشارکت آنها موثر باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه موضوع تایید صلاحیت افراد و گزینش نامزدهای شایسته از بین جمع تایید صلاحیت شده را نیز وظیفه مهمی دانست که بر آینده تک تک افراد جامعه ارتباط دارد ، گفت: این مرحله هم باید همچون موضوع مشارکت با ظرافت و هوشیاری بالا انجام شود.
پدرام افزود: مسئولان و دست اندرکاران امر انتخابات و همچنین نامزدها اعم از ریاست جمهوری، شوراها و میان دوره ای مجلس و نیز خبرگان رهبری پای درد و دل مردم باشند، مسایل و مشکلات آنها را گوش کنند و همدرد جامعه خود شوند که این بهترین عامل برای جلب مشارکت و عالی ترین روش و راهنما برای اتخاذ تصمیم های درست است.
او گفت: با جلب رضایت مردم اداره امور کشور تسهیل میشود، چون مردم با خیال راحت به امور دیگر می پردازند و آسوده خاطر هستند از اینکه افراد انتخاب شده هم اصلح هستند و هم به همه امور اشراف و آگاهی دارند و هر چه به نفع شهر و کشور است انجام می دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اوز نقش رسانه ها، نخبگان جامعه و افراد تاثیرگذار در این عرصه حساس انتخابات ر ضروری دانست و گفت: آگاهی مردم را باید بالا برد که فرد مورد نظر را با سنجش تمام جوانب و به دور از قوم گرایی ، منطقه گرایی و با معیارهای منطقی انتخاب کنند.
پدرام بیان کرد: حدود ۴۲ سال تجربه حضور افراد مختلف را در سمت های متعدد داریم که می تواند الگویی برای شناساندن اهمیت این موضوع باشد و البته ذکر نمونه ها، آمارها و تحلیل های درست و جامع از انتخابات های گذشته و اینکه در این سال ها وقتی مشارکت کم یا زیاد بوده چه تاثیری بر جامعه داشته می تواند راهگشا باشد.
وی ادامه داد: همچنین جریان های سیاسی مختلف باید در منطقه مورد مطالعه قرار گیرند و با کمک دانشگاه ها و استادان رشته های مرتبط نشست های هم اندیشی و مناظره ای با حضور همه طیف های سیاسی، نخبگان و افراد موثر و خود نامزدها برگزار شود.
او گفت: در شرایط کنونی نباید از ظرفیت بالای رسانه ها و پایگاه های خبری معتبر برای معرفی افراد شایسته البته نه تنها جریان های شناخته شده در سطح ملی و منطقه نیز غافل شد.
پدرام افزود: نخبگان و افراد شناخته شده همواره تاثیرگذاری خاص خود را بر روی آرا و افکار داشتهاند و دارند ولی از آنجایی که باید به عقیده و نظر هر فردی نیز احترام گذاشت نخبگان نیز باید نامزدهای شایسته تر را به مردم معرفی و به آینده و مصلحت کشور نیز اهمیت دهند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۱
لارستان- ایرنا- استاد دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان اوز در جنوب فارس معتقد است: جلب اعتماد مردم و توجه بیشتر به مصالح و منافع عمومی جامعه از مهمترین شاخصه ها و پایه و پیش شرط اصلی برای افزایش میزان مشارکت سیاسی مردم در بارزترین رکن آن یعنی انتخابات است.