تهران- ایرنا- عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با برشمردن موانع تولید، مجلس را یکی از موانع دانست و با تاکید بر اصلاح ساختار قوه مقننه، گفت: اگر قرار است مجلس به موقع از تولید پشتیبانی و موانع را برطرف کند باید حداقل یک ماه کامل وقت بگذارد.

به گزارش ایرنا، علیرضا پاک‌فطرت در صحن علنی روز سه شنبه مجلس در نطق میان دستور خود با تسلیت عروج ملکوتی جانباز سرافراز سردار محمد حجازی در تذکری از وزیر اقتصاد و دارایی و مدیرعامل سازمان بورس خواست برای جلب اعتماد مردم فکری به حال سرمایه‌های آنها در بورس کنند و ادامه داد: مردم با هدف رونق تولید و اشتغال، سرمایه‌های خود را به بورس آوردند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در تذکری خواستار برنامه‌ریزی بهتر در موضوع کرونا شد و افزود: از کادر درمان تشکر می‌کنم و به آنها خداقوت می‌گویم. با توجه به کاهش شدید بارندگی در فارس انتظار می‌رود دولت توجه ویژه‌ای به کشاورزان فارس داشته باشد.

پاک‌فطرت عنوان کرد: سال ۱۴۰۰ سال تولید، پشتیبانی، مانع‌زدایی‌ها نامگذاری شده است. رهبر فرزانه انقلاب در چند سال پی در پی، موضوع تولید را اساس کار می‌داند، زیرا بدون تولید، استقلال اقتصادی حاصل نخواهد شد.

وی با اشاره به موانع تولید گفت: نخستین مانع، قوانین پی‌درپی و پیچیده است. بنابراین وظیفه مجلس است که قوانین را اصلاح کند. البته نه در اتاق‌های دربسته، بلکه با کمک تولیدکنندگان واقعی، قوانین اصلاح شود. قوانین مشکل‌دار حذف و قوانین ساده و شفاف جایگزین آن شود.  انتظار می‌رود مجلس در این باره چند جلسه علنی داشته باشد.

وی، مانع دوم را سیستم بوروکراسی عنوان کرد و گفت: سیستم اداری ما مشکل دارد گویا به بیش از دو میلیون کارمند حقوق می‌دهیم که برای تولید کننده کارشکنی کنند. لذا سیستم اداری کشور باید به‌شکل اساسی اصلاح شود.

پاک‌فطرت، سومین مانع را خود مجلس عنوان کرد و گفت: اصلاح ساختار مجلس باید در اولویت باشد. اگر قرار است مجلس به موقع از تولید پشتیبانی کند و موانع را برطرف کند باید حداقل یک ماه کامل وقت بگذارد.

وی گفت: تا زمانی که هر کس سر جای خودش نباشد، موانع تولید برطرف نخواهد شد. در واقع یکی از موانع تولید این است که افراد سر جای خودشان نیستند تا وقتی که آشپزی را به جای خیاط به‌کار گیرید وضع همین است، تا زمانی که مدیران رابطه‌ای، سیاسی و سلیقه‌ای انتخاب می‌شوند وضع همین خواهد بود.

این نماینده مجلس یازدهم درباره پنجمین مانع گفت: تا زمانی که همه تصمیم‌های اقتصادی در تهران گرفته می‌شود و تا زمانی که مدیران شهرستان برای کوچکترین کار باید از تهران اجازه بگیرند وضع به همین روال خواهد بود.

پاک‌فطرت ششمین مانع را قاچاق توصیف کرد و تصریح کرد: مساله قاچاق یکی از موانع اصلی تولید است. یا مواد اولیه کارخانه‌ها را از کشور خارج می‌کنند و یا به‌راحتی اجازه نمی‌دهند مواد اولیه کارخانه‌ها به کشور بیاید.

وی درباره هفتمین مانع گفت: هزینه جرم و اختلاس در کشور پایین است و باید در این مورد تجدید نظر شود و قوانین سختگیرانه‌تری را تصویب کرد. به عنوان مثال سازمان خصوصی‌سازی این همه کارخانه‌ها را به تعطیلی کشاند و اقتصاد کشور را به لبه پرتگاه برد. آیا با زندانی کردن یک یا چند نفر کار درست می‌شود و نباید به افرادی که این افراد ضعیف را به‌کار گرفته‌اند برخورد شود؟

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چرا باید شرکت‌های دولتی به افراد فاقد اهلیت و صلاحیت واگذار شود؟ این شرکت‌ها همان سفره مردم و معیشت مردم است که امروز کوچک شده است. قوه قضاییه باید به تمام ابعاد و جوانب این واگذاری‌ها ورود کند و آنها را تعیین تکلیف کند. از قوه قضاییه که وارد این کار شده قدردانی می‌کنم. چند تا از این شرکت‌ها می‌توانستند با مدیریت صحیح، اقتصاد کشور را پویا کنند.