به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین، «انگوزی اوکونجو ایوالا» روز سه شنبه در کنفرانس سالانه مجمع آسیایی بوائو در جنوب چین که به صورت ویدیو کنفرانس سخن می گفت افزود: مشکل توزیع یک محصول عمومی جهانی مانند واکسن را هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند حل کند. بنابراین، ما نیاز به همکاری بیشتر برای افزایش اعتماد بینالمللی و تقویت چندجانبهگرایی و مکانیسم تجارت چندجانبه داریم.
او گفت: شیوع کرونا برای زنجیره تأمین تجارت جهانی چالشهای جدیدی ایجاد کرده که در میان آنها، موضوع محدودیت های صادرات لوازم پزشکی به شکلی ویژه برجسته است.
انگوزی اظهار کرد: علاوه بر آن، مشکل متمرکز شدن بیش از حد تولید واکسن در برخی کشورها در کنار محدودیت های تجاری، نه تنها زنجیره تأمین جهانی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه باعث کمبود واکسن در سراسر جهان شده است.
"سیدهارت چاترجی" هماهنگ کننده سازمان ملل در چین هم در این نشست اظهار داشت: شیوع کرونا دلیل مهمی بر ضرورت توجه به چندجانبه گرایی دارد زیرا اگر حتی یک کشور، منطقه یا روستایی از واکسیناسیون عقب بماند، همهگیری به طور کامل پایان نخواهد یافت.
وی گفت: ما تنها با یک همه گیری رو به رو نیستیم، ممکن است در آینده نیز بیماری های همهگیر دیگر شیوع یابد، ما باید با چندجانبه گرایی مطمئن شویم که هیچ کس عقب نمی ماند.
سیدهارت چاترجی اعلام کرد که چندجانبه گرایی به اراده سیاسی قوی کشورهای مختلف نیاز دارد، زیرا هر یک از کشورها در نهایت خانواده بزرگ سازمان ملل متحد را تشکیل می دهند.
هماهنگ کننده سازمان ملل در چین عنوان کرد: کشورهای مختلف آسیا هدف مشترک ارتقا رفاه و رشد اقتصادی را به پیش سوق می دهند به همین دلیل وقتی سایر اقتصادهای بزرگ دنیا با چالشهای بزرگ رو به رو می شوند، کشورهای آسیایی می توانند با هم متحد شده و با کرونا مبارزه کنند این جنبه. مهم چندجانبه گرایی است.
نشست سالانه مجمع آسیایی «بوآئو» با موضوع «تغییرات بزرگ جهان؛ تلاش مشترک جهت تقویت مدیریت جهان و پیشبرد ساخت پروژه کمربند و جاده» یکشنبه شب در استان «هاینان» چین آغاز بکار کرد و قرار است تا یک اردیبهشت ادامه داشته باشد.