تهران-ایرنا-ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با قاچاق مواد مخدر در جهان، تاکنون با صرف هزینه های مالی و جانی بسیار در این مسیر گام های موثری برداشته است. افزایش تحریم های اقتصادی غرب چنانچه تمرکز ایران را در این حوزه با مشکل مواجه سازد، امنیت کشورهای غربی به شدت در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.

به گزارش پنجشنبه ایرنا، جمهوری اسلامی ایران به عنوان خط مقدم جبهه مبارزه با مواد مخدر، طی سالیان متمادی هزینه های جانی و مالی و همچنین اجتماعی فراوانی در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر صرف کرده و هزاران نفر از مرزبانان و نیروهای مبارزه با قاچاق مواد در این راه به شهادت رسیده اند. گزارش های بین­ المللی مربوط به مبارزه با مواد مخدر، همواره از تلاش ­های ایران در این زمینه تقدیر کرده اند.

ایران به دلیل همسایگی با افغانستان و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر به اروپا، همواره خط مقدم جبهه مبارزه با این پدیده شوم بوده کمک های بین المللی که در این زمینه به ایران پرداخت می شود، در مقایسه با هزینه های گزافی که ایران در این جبهه می پردازد، ناچیز است.

از طرفی تحریم های اقتصادی کشورهای غربی به ویژه در سال های اخیر می تواند توان مالی و تجهیزاتی ایران در این مسیر را با خدشه مواجه سازد؛ امری که قربانی نخست آن کشورهای غربی خواهند بود. زیرا هم اکنون نیز اذعان به ناتوانی و استیصال در مبارزه با مواد مخدر کرده اند.    

استیصال غرب در مبارزه با مواد مخدر

به دنبال افزایش مصرف مواد مخدر و کاهش امنیت در فرانسه، امانوئل مکرون رییس جمهوری این کشور به منظور مقابله با گسترش فعالیت قاچاقچیان، خواستار راه اندازی گفتمان وسیع ملی در این زمینه شد.

مکرون در یکشنبه هفته جاری در مصاحبه ای با لوفیگارو بیان کرد: مصرف کنندگان مواد مخدر در فرانسه از همه اقشار جامعه هستند و باید بدانند که اقدام آن ها نه تنها سلامتی کل جامعه را به خطر می اندازد بلکه قاچاق مواد مخدر را به شدت گسترش داده و شبکه اقتصادی خشونت در فرانسه را تقویت می کند.

در کشور ایتالیا نیز در سال های اخیر به دنبال گسترش قاچاق مواد مخدر، وزارت کشور ایتالیا تصمیم گرفته است تعداد نیروهای ویژه مبارزه با توزیع و استعمال مواد مخدر در پایتخت این کشور را افزایش دهد؛ خبری که حکایت از تشدید بحران مواد مخدر در این کشور اروپایی دارد.

در آلمان هم خبرگزاری د. پ. آ. گمرک این کشور بیان کرده است: در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۱۵ برابر بیش از سال های گذشته در این کشور مواد مخدر قاچاق کشف و ضبط شده است.

براین اساس در حالی که میزان کشف هروئین قاچاق شده به آلمان در سال ۲۰۱۷ میلادی ۶۲ کیلوگرم بوده، این میزان در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۹۱۸ کیلوگرم رسیده است.

آمار و ارقام فوق و همچنین وحشتی که اکنون در غرب نسبت به افزایش قاچاق و مصرف مواد مخدر سایه افکنده و استیصال و ناتوانی مقامات این کشورها را به دنبال داشته، در شرایطی است که هنوز ایران مبارزات خویش را در مسیر مبارزه با این پدیده شوم ادامه داده و مرزهای خود را به روی ترانزیت گسترده مواد مخدر به سمت غرب نگشوده است.

تحریم و امکان کاهش توان مبارزه ایران با مواد مخدر؛ تهدید امنیت در غرب

تحریم های غرب علیه ایران نه تنها ناقض اصل عدم مداخله در امور داخلی دیگر دولت ها بوده و ازین حیث مغایر با اصل ممنوعیت مداخله در امور داخلی مندرج در بند (۷)  ماده (۲) منشور سازمان ملل متحد بوده و قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه ۲۶۲۵ مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورخ ۲۴ اکتبر ۱۹۷۰ میلادی را که در آن توصیه به همکاری های بین المللی و روابط دوستانه شده است را نقض می کند، بلکه یکی از آثار و تبعات آن می تواند ایجاد مشکلات اقتصادی و کاهش توان مبارزاتی در مسیر مبارزه با مواد مخدر باشد.

حال سوالی که مطرح می شود آن است که چرا ایران باید با صرف هزینه های مالی هنگفت، آن هم در شرایط فشار مالی غرب به ایران، مانع از ترانزیت گسترده مواد مخدر به سمت غرب شود؟

کشورهای غربی باید بدانند که بومرنگ تحریم های ظالمانه به سمت آن ها باز خواهد گشت و امنیت داخلی آن ها را به شدت در معرض تهدید قرار خواهد داد.